26/1/18

Μυαλό ξυράφι έχουν μάλλον όλοι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Κι αν δεν έχουν ακόμα, θα αποκτήσουν το 2019

Σύμφωνα με νέα έρευνα του University College London και του Kings College London, την οποία είδαμε (πού αλλού παρά) στο ΣΚΑΪ, όσοι συνταξιοδοτούνται είναι εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρης άνοιας.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 3.000 άτομα για 30 χρόνια, πριν και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Τους υπέβαλαν σε τεστ μνήμης, λογικής και λεξιλογίου, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως η μνήμη χειροτερεύει 38% πιο γρήγορα μετά τη συνταξιοδότηση.

Για να είμαστε δίκαιοι, η έρευνα συνδέει την αύξηση του κινδύνου για πρόωρη άνοια, με τη νωθρότητα και την έλλειψη ερεθισμάτων που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος μετά τη συνταξιοδότησή του και όχι με την ίδια τη σύνταξη και παροτρύνει τους συνταξιούχους να αποκτήσουν δραστηριότητες που θα έχουν να κάνουν με αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, να ασκούνται και να τρέφονται υγιεινά.
Είναι δύσκολο όμως να μη συνδυάσει κάποιος τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, με την κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα η οποία αναμένεται να χειροτερεύσει δραματικά από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Φαίνεται πως οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να κρατήσουν ακμαιότατη την υγεία του εγκεφάλου των συνταξιούχων, με συνεχείς περικοπές συντάξεων. Για την ακρίβεια, από το 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2017, είχαν γίνει 30 διαφορετικές περικοπές συντάξεων, ενώ το ύψος των περικοπών ανήλθε κάπου ανάμεσα στα 11 και τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το τελικό χτύπημα όμως για τους συνταξιούχους, θα έρθει σε έντεκα περίπου μήνες, όταν οι συντάξεις (για παράδειγμα του ΙΚΑ) θα διαμορφωθούν κάπως έτσι:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Ποιος ξέρει, ίσως η μόνιμη εξαθλίωση των συνταξιούχων δεν αποτελεί μια έμμεση παρότρυνση προς τους συνταξιούχους για να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα, αλλά ένα σατανικό σχέδιο για να στραφούν οι ηλικιωμένοι σε δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την υγεία του εγκεφάλου, αναγκάζοντάς τους να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, όπως το πώς θα καταφέρεις να πληρώσεις ενοίκιο, φως, νερό, φαΐ και φάρμακα με 336 ευρώ χωρίς να πεθάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία