10/12/17

Τεχνολογικό πλαίσιο για την «Έξυπνη Πόλη» από την Huawei


Η κινεζική εταιρία Huawei, ηγέτισα στην ανάπτυξη τεχνολογιών επικοινωνίας (ICT), παρουσίασε στην Βαρκελώνη τις προτάσεις της για την εξέλιξη μιας πόλης σε έναν σύγχρονο ζωντανό οργανισμό, μέσω της τεχνολογίας.
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης Smart City Expo World Congress (SCEWC).
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Huawei υποστήριξε ότι μία «Έξυπνη Πόλη» μπορεί να εξελιχθεί όπως ένας ζωντανός οργανισμός που εργάζεται και μαθαίνει συνεχώς, βελτιώνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Τα συστατικά στοιχεία μιας Έξυπνης Πόλης εντοπίζονται στον «εγκέφαλο» που είναι το κέντρο ελέγχου του κεντρικού συστήματος λειτουργίας (Intelligent Operation Centre -IOC), αλλά και τα «περιφερειακά νεύρα» που είναι ένα δίκτυο αισθητήρων που συλλέγουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση, τις υποδομές, αλλά και το περιβάλλον της πόλης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία