«Φαντασιώσεις Κοτζιά» απαντά ο ΣΚΑΙ για τη συνέντευξη Ερντογάν

Share:
Για «φαντασιώσεις» και «συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου» καταγγέλλει ο ΣΚΑΙ τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σχετικά με την συνέντευξη του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.


Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, «υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν».

Χθες, ο Νίκος Κοτζιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την επίσκεψη του τούρκου προέδρου, σημείωσε πως «η μοναδική αλλαγή που υπήρξε στο πρόγραμμα Ερντογάν ήταν η συνέντευξη που είχε συμφωνήσει να δώσει στο ΑΜΠΕ και τελικά έδωσε στον ΣΚΑΙ. Γιατί έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ; Γιατί ο διευθυντής επικοινωνίας του ο οποίος είναι Τούρκος, συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ για το reality "Survivor"…»

Σύμφωνα, δε, με την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ακόμη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μετάνιωσε για τη συνέντευξη που έδωσε. «Φαίνεται ότι έκανα λάθος» για τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ φέρεται να είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης με τα οποία συνομίλησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ για τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
Κανέλλη: Αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα Λωζάννης λόγω... ΣΚΑΪ

Από την πλευρά του ΚΚΕ η κυρία Λιάνα Κανέλλη αντέκρουσε τα επιχειρήματα του κ. Κοτζιά περι ανατροπής του προγράμματος λόγω ΣΚΑΪ. Αναλυτικά η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε κατά την τοποθέτησή της: «Μας είπατε ότι το θέμα προέκυψε από μια αθέτηση της συμφωνίας αναφορικά με το αν θα έδινε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Συγγνώμη που σας το λέω αλλά είναι αφελές να το πιστέψει κάποιος για τον Τούρκο πρόεδρο ότι ήγειρε θέμα Λωζάννης επειδή πήρε την συνέντευξη ο Παπαχελάς και ο ΣΚΑΙ και δεν θα το έθετε αν η συνέντευξη δινόταν στο ΑΠΕ» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ ενώ πρόσθεσε ότι τα σοβαρότερα θέματα τέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Τα σοβαρότερα τον θεμάτων με μετάδοση που έδινε η ΕΡΤ έγιναν σε συνθήκες Survivor» σχολίασε χαρακτηριστικά.

in.gr