Ένα πρωθυπουργό …φιλέλληνα

Share:

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλες. Θα μπορούσε και να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλες. Παλαιότερα ήταν ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής, ο Σημίτης. Στις Βρυξέλες. Οι πρωθυπουργοί. Οι νυν, οι τέως και οι επόμενοι. Πάει λοιπόν ο Αλέξης στις Βρυξέλες και ελπίζει σε μια καλή …αντιμετώπιση από τον Μάριο Σεντένο, τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, αυτόν που αντικαθιστά τον «κακό» Γερούν Ντάισελμπλουμ, αγαπητό μόνο από τον Άδωνι.

Στο παρελθόν - στο όποιο παρελθόν σας αρέσει να αναφερθείτε και ειδικά στο δικό μου – από τον Γερμανό Βίλυ Μπράντ μέχρι τους Γάλλους Μιτεράν και Ντε Σταιν, πάντα ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγαινε στις Βρυξέλες, πάντα φορτωμένος με κάποιο σοβαρό και εθνικό λόγο και περίμενε από κάποιον ευρωπαίο να δείξει κατανόηση, μια καλή αντιμετώπιση.
Και …και εμένα θα μου επιτρέψετε να παραφράσω κάτι που είπε ένας αμερικανός πρόεδρος το 1961:
«Σταμάτα να ρωτάς τι μπορεί να κάνει ο Μάριο Σεντένο για τη χώρα σου, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.»
Αλλά αυτό δεν γίνεται, έτσι δεν είναι; Ούτε από τον νυν, ούτε από τους τέως, ούτε από τον επόμενο. Αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη να μην έχει πρωθυπουργό Έλληνα αλλά ποτέ …φιλέλληνα.
Και μην βιαστείτε να μου κάνετε παρατήρηση ότι δεν ξέρω τον …επόμενο. Φυσικά και τον ξέρω. Κι εσείς τον ξέρετε, όλοι σας. Κάθε φορά που πάει στις Βρυξέλες, στο Στρασβούργο, στο Βερολίνο ή στο Παρίσι αυτό που κάνει είναι να λοιδορεί και να χαφιεδίζει τον νυν και να υποβιβάζει τους τέως. Το παραδέχεται δημόσια και ο ίδιος σε δηλώσεις του εντός και εκτός. Ρουφιανάκι και δουλικό ο επόμενος. Όπως όλοι οι προηγούμενοι. Όπως ο νυν. Σίγουρα Έλληνας, ποτέ φιλέλληνας.
«Σταμάτα να ρωτάς τι μπορεί να κάνει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Μακρόν, ο Ρέντζι, ο Τραμπ και δεν ξέρω ποιος άλλος για τη χώρα σου, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.»
Τόσο δύσκολο είναι; Αλλά …τι ρωτάω τώρα. Αν κρίνουμε από τις πράξεις ΟΛΩΝ τους, των πρωθυπουργών, μάλλον είναι αδύνατο.
Φτάνει όμως μια ματιά στα πόθεν αίσχος όλων τους για να καταλάβεις τι έκανε η χώρα ΜΑΣ γι’ …αυτούς.
ΥΓ1. Το προσφυγικό δεν θα δίχαζε ποτέ κανέναν, ούτε θα μπέρδευε τον Ντόναλντ Τουσκ, ΑΝ είχαμε όλοι καταλάβει τι σημαίνει να είσαι ….πρόσφυγας. Δυστυχώς αρνούμαστε να καταλάβουμε μέχρι να …μας συμβεί!
ΥΓ2. Τον Πολάκη όσο κι αν τον πλένεις, Άδωνις παραμένει.
ΥΓ3. Συνέδριο Θέσεων και Αρχών για τη Νέα Δημοκρατία το Σαββατοκύριακο. Ο Κούλης είναι οι θέσεις και ο Άδωνις με τον Βορίδη οι αρχές!!!
ΥΓ4. H NASA ανακάλυψε νέο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη γη. Τελικά ίσως και να υπάρχει ελπίδα.
*********************************
Σε ρυθμούς πλειστηριασμών μου κρατάει παρέα ο Θάνος Ραφτόπουλος.
*********************************
Στη φωτογραφία ….τυχαίοι Έλληνες πρωθυπουργοί, νυν, τέως και επόμενοι. Μετάφραση …δεν έχει. Όσοι καταλάβατε …καταλάβατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το κουτί δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία