Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Samsung θα κερδίζει 110 δολάρια για κάθε iPhone X που θα πωλείται

Η Samsung υπολογίζεται ότι θα κερδίζει 110  δολάρια για κάθε ένα iPhone X  που θα πωλείται. Μπερδευτήκατε; Κι όμως, ο γίγαντας της Νότιας Κορέας έχει κατασκευάσει αρκετά εξαρτήματα για το νέο  iPhone X που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.
Το πιο ακριβό εξάρτημα της Samsung που χρησιμοποιείται στο iPhone X είναι φυσικά η νέα OLED οθόνη, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές της Apple, ωστόσο οι Κορεάτες κατασκευάζουν και άλλα εξαρτήματα για χρήση στα iPhone. Έτσι, σύμφωνα με την Counterpoint Technology Market Research, που διεξήχθη για λογαριασμό της The Wall Street Journal, η Samsung κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και πυκνωτές για το νέο iPhone X.
Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η διαπίστωσή ότι η Samsung είναι πιθανόν να κερδίσει συνολικά περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα εξαρτήματα για το iPhone X παρά από αυτά για τη δική της ναυαρχίδα, το Galaxy S8.
Οι πληροφορίες θέλουν τις παραγγελίες εξαρτημάτων από την Apple να αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων της Samsung, με τις δύο εταιρείες  να συνεργάζονται στενά και ας είναι ουσιαστικά  «οι μεγάλοι αντίπαλοι της τεχνολογίας».

Σχόλια