20/10/17

Αναδρομή εν τάχει !!!

1997 Διακαής πόθος !! ….. η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ.

Καλλιεργείται κλίμα ευφορίας για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Στήνεται το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου. Φήμη !!!!!!!!!!!!!!!!
(Στην φήμη αγοράζεις στο γεγονός πουλάς)


1998
Η Ελλάδα δεν πληροί τα κριτήρια του Μααστριχτ.

Ορίζεται σύμβουλος διαχείρισης δημόσιου χρέους η Goldman Sachs η οποία με το αζημίωτο εξαγοράζει (κρύβει) χρέος της χώρας για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ.
(Δάνεια σε ξένο νόμισμα, συναλλαγματικές διαφορές, πλασματικά επιτόκια το κόλπο απόκρυψης χρέους).

Άπαντες στην Ε.Ε γνωρίζουν και κάνουν τα στραβά μάτια μιας και το ίδιο κόλπο φαίνεται να έγινε και με άλλες χώρες του νότου.


1999
Το χρηματιστήριο καλπάζει !! Όλοι «κερδίζουν» !!!
Εταιρίες «φαντάσματα» φτάνουν να έχουν απίστευτες κεφαλαιοποιήσεις…. Το χρηματιστήριο έγινε αφίσα, «Το χρηματιστήριο αντικατοπτρίζει την καλή εικόνα της οικονομίας» μας έλεγαν. Η γιαγιά παίζει την σύνταξη στο χρηματιστήριο Είναι ζήτημα χρόνου η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ. Γεγονός !!!!!!!!!!!!!

Μαύρος Σεπτέμβρης στο χρηματιστήριο. Η πυραμίδα καταρρέει …….

2001
Ιανουάριος Είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ.


2002
Ο τότε πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αμερική και τον κ. Μπους περιχαρής (θυμάστε το ευρώ που έδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο ο δικός μας) καλώντας τους Αμερικανούς επιχειρηματίες (στην ουσία πελάτες της Goldman Sachs) να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι ποτέ δυνατόν μια επενδυτική τράπεζα να παροτρύνει τους πελάτες της να επενδύσουν σε μια χώρα όταν γνωρίζει από πρώτο χέρι, και πολύ πριν, τις παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας ? Τα μόνα κεφάλαια που πηγαινοέρχονταν στην χώρα μας είναι τα κερδοσκοπικά (βλέπε αγορές ομολόγων, χρηματιστηριακά κεφάλαια, <θυμηθείτε το πάρτυ των κεφαλαίων αυτών στο χρηματιστήριο>, κλπ.κλπ)

Περίπου 140 δις ευρώ εξαφανίστηκαν από τις τσέπες των πολιτών (στον βωμό του χρηματιστηρίου) από τον Σεπτέμβρη του 1999.


2004-2009
Ολυμπιακοί αγώνες, επίπλαστη ευμάρεια, στροφή στη Ρωσία, η Αθήνα φλέγεται, ο τότε Πρωθυπουργός (Καραμανλής) στην ουσία εξαναγκάζεται σε παραίτηση-εξαφάνιση από την πολιτική σκηνή της χώρας και τέλος εκτροχιασμός των δημοσιονομικών της χώρας.


2010
Η είσοδος του ΔΝΤ στην χώρα (με αλλοιώσεις η μη των στοιχείων του ελλείμματος). Ένας πρωθυπουργός (του λεφτά υπάρχουν) που δηλώνει, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας, ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα ενώ την ίδια στιγμή καλεί ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα και να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία. Το άκρον άωτον του παραλογισμού !!!! Οι διεθνείς τοκογλύφοι κάνουν πάρτυ σε βάρος της χώρας (ομόλογα, cds κλπ κλπ). Κάθε δήλωση που αφορά στην Ελληνική οικονομία αποφέρει αμύθητα κέρδη στους παίκτες που τζογάρουν στην πλάτη ενός λαού. Κάτω από την πίεση του κόσμου ο κ. Παπανδρέου εξαναγκάζεται σε παραίτηση (κόντρα και πέρα από το σύνταγμα) και μας προκύπτει η εγκάθετη κυβέρνηση «σωτηρίας».


2012
PSI (κούρεμα Ελληνικού χρέους). Αφού προηγουμένως (2011) η ΕΚΤ υπό τον Τρισέ έχει βγει στην δευτερογενή αγορά ομολόγων και αγοράζει ομόλογα – σκουπίδια (Έτσι χαρακτηρίζονταν τα ομόλογα των υπό χρεοκοπία χωρών) πολύ πάνω από την πραγματική τους τιμή (ξεφορτώθηκαν ξένες Τράπεζες) και σίγουρα πολύ κάτω από το 100%, και αφού εδώ φρόντισαν να φορτώσουν με ομόλογα Ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς, Τράπεζες, και μικρο-ομολογιούχους προχωρούν στο κούρεμα χρέους έως και 53% (αφού προηγουμένως εξαιρέθηκαν του κουρέματος τα ομόλογα που κατείχαν η ΕΚΤ ..γιατί αλήθεια ? όταν η αγορά των ομολόγων ήταν πολύ κάτω από το 100% της αξίας τους..., το ΔΝΤ και τα Ευρωπαϊκά κράτη). Υποτίθεται ότι ένα μέρος από το υπερκέρδος της ΕΚΤ θα επιστρεφόταν στο Ελληνικό κράτος (υπολογίζεται πάνω από 7 δις) ακόμα περιμένουμε……………….
Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι τα ασφαλιστικά ταμεία (14 δις) ,οι Τράπεζες (που όμως με την ανακεφαλαιοποίηση τους καλύπτονται οι ζημιές και με το παραπάνω φορτώνοντας τον Ελληνικό λαό με νέα δάνεια) και οι μικροομολογιούχοι (επίσης μεγάλοι χαμένοι της ιστορίας οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το κράτος και έχασαν τα χρήματα τους). Τα ψιλά που τους άφησαν θα αποπληρωθούν έως το 2040.


2013
Από τα Ζάππεια στο 2ο μνημόνιο. Η σφαγή του λαού συνεχίζεται …. Ίδια συνταγή !!
Περικοπές εισοδημάτων, φορολογίες, Κόσμος στην ανεργία, επιχειρήσεις που κλείνουν αλλά οι παθογένειες του συστήματος απείραχτες. Ταξιδάκια στο Αμέρικα, προσκλήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα κλπ κλπ. Αμερικάνικες επενδύσεις γιόκ. (γιατί απλά γνωρίζουν ότι η βαλίτσα θα πάει μακριά)

2015-17
Από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και την υποτιθέμενη αντίσταση στο 3Ο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών. Μεταναστευτικό, υπερφορολόγηση (στραγγίζει η ρευστότητα στην αγορά), παραπέρα μειώσεις μισθών / συντάξεων, υπερ-πλεονάσματα (ένα μικρό μέρος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας καλής προεκλογικής πορείας – Εξαγορά ψήφων), πωλήσεις κόκκινων δανείων,
πλειστηριασμοί συνθέτουν το παζλ της οικονομίας στην χώρα. Οι πολυπόθητες Αμερικάνικες επενδύσεις στη χώρα περιορίζονται προς το παρόν στις αρπαχτές μέσω των αγορών των κόκκινων δανείων.

Και έπεται συνέχεια ………………

Active Citizen Cris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία