Για όσους έχουν κοντή μνήμη !!

Share:
Αφορμή γι αυτό μου το άρθρο έλαβα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στα Γιάννενα.
“Πήγαμε στην κάλπη και με παρρησία (θάρρος και ειλικρίνεια) απευθυνθήκαμε στον Ελληνικό λαό” είπε σε μια αποστροφή του ο Πρωθυπουργός.
Φαντάζομαι ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στην δεύτερη κυβερνητική θητεία (Σεπτέμβρης 2015 έως σήμερα) λέγοντας στην ουσία ότι ψήφισε το μνημόνιο και μετά πήγε στις εκλογές και ο λαός υποτίθεται το ενέκρινε. (Εν μέρει δεν έχει άδικο).
Εντέχνως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να διαγράψει από την μνήμη του Ελληνικού λαού την “παρρησία” με την οποία απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό στις πρώτες εκλογές τον Ιανουάριο 2015. 
Θυμίζω εν τάχει για την πρώτη κυβερνητική θητεία :
-Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης (12 δις περίπου θετικά για το λαό μέτρα) αντ’ αυτού μέτρα κατά του λαού γύρω στα 12 δις ευρώ.
-To “Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια” αντ’ αυτού ήρθε το 3ο μνηνόνιο.
--Το παραμύθι της πεντάμηνης “αντίστασης” την στιγμή που μόλις ένα μήνα μετά την άνοδο στην εξουσία είχε υπογράψει την συμφωνία με την ΕΕ (20.02.15) που στην ουσία αναγνώριζε τις πολιτικές των προηγούμενων και δεσμευότανε για την συνέχιση των ίδιων πολιτικών.
-Το περιβόητο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 που το τρανταχτό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού , εν μια νυκτί , μετατράπηκε σε ΝΑΙ.
Πάμε τώρα στην δεύτερη κυβερνητική θητεία, για την οποία αρέσκεται να μιλάει ο Πρωθυπουργός.
Είναι αλήθεια ότι υπέγραψε και ψήφισε το 3ο μνημόνιο και αμέσως πήγε σε εκλογές.
Αναρωτιέμαι βέβαια πόσοι από τους πολίτες πρόλαβαν να ενημερωθούν για το τι εστί 3ο μνημόνιο, για να το εγκρίνουν, την στιγμή μάλιστα που αυτοί που το ψήφισαν δεν το είχαν διαβάσει.
Βέβαια …
Ξεχνά ο κ. Πρωθυπουργός να μας πει ότι στην δεύτερη (καλή υποτίθεται) κυβερνητική θητεία και συγκεκριμένα το 2016 είχαμε τον νόμο Κατρούγκαλου περί ασφαλιστικών του οποίου πολλά από τα αποτελέσματα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Αφορά στον επανυπολογισμό συντάξεων ( επί τα χείρω ) που ξεκινά από το 2019, στον προσδιορισμό των νέων ασφαλιστικών εισφορών που για τους περισσότερους είναι εφιάλτης και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Ξεχνά ο κ. Πρωθυπουργός να μας πει ότι τον Μάιο του 2017 υπέγραψε και ψήφισε συμπληρωματικό μνημόνιο (κατ άλλους 4ο μνημόνιο) που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2019 και μετά και το οποίο περιλαμβάνει κοντά στα 5 δις νέα μέτρα.
Αφορά δε στην μείωση του αφορολόγητου από 8.636 στο 5.681, στην παραπέρα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (με την αλλαγή τρόπου υπολογισμού), στον εξορθολογισμό (μείωση) στρατιωτικών επιδομάτων, παραπέρα περικοπές στις παροχές κοινωνικής πρόνοιας και τέλος στην συμφωνία για πλεονάσματα 3,5% την περίοδο 2018-2022 και 2% από κει και μετά.
Ξεχνά ο κ. Πρωθυπουργός ότι το καθεστώς των επιδοτήσεων (κατέστρεψε στην ουσία την παραγωγή στην χώρα κατ εμέ και όποιος έχει αντίρρηση το συζητάμε) στην αγροτική παραγωγή είναι θεσμός στην Ευρωπαϊκή ένωση εδώ και χρόνια και δεν είναι πακτωλός χρημάτων που όπως εμφανίστηκε τεχνηέντως φαίνεται να μοιράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους αγρότες.
Θυμίζω τελευταία την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αμερική και την περιβόητη συμφωνία 2,4 δις δολαρίων για την αναβάθμιση των F16 που δεν ήταν 2,4 δις αλλά 1,1 δις (η διαφορά υποτίθεται αφορούσε στα αντισταθμιστικά οφέλη της χώρας) και που στο τέλος ακούσαμε ότι η συμφωνία αφορά 1,1 δις δολάρια αλλά για 
μέρος και όχι το όλον του στόλου των F16. Φοβάμαι (όλα αυτά που θα γίνουν για μένα …. ) γι αυτά που συμφωνήθηκαν πίσω από τις κάμερες και ενδεχομένως αφορούν στην παραπέρα ενίσχυση και επέκταση των βάσεων στην χώρα μας και την γενικότερη εμπλοκή της χώρας στα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια των ισχυρών.
Ακόμα πιο πολύ φοβάμαι μετα την κάθοδο των Συριζαίων στην Μακρόνησο για να αποτίσουν λεει φόρο τιμής !!!! Σαν να μοιάζει οτι κάτι πρέπει να κρύψουν !!!!
Επειδή δεν μ αρέσει να μηδενίζω τα πάντα, έχουν γίνει και θετικά βήματα σε θέματα και τομείς της ζωής της χώρας που όμως σήμερα φαντάζουν ασήμαντα.
Αυτά …………………..
Επειδή πολλοί από μας επιμένουμε να θυμόμαστε πράγματα του τόσο κοντινού όσο και του μακρινού παρελθόντος. 
Λυπάμαι που δεν είμαστε τόσο πολλοί για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας σ αυτή την χώρα……. Για τα παιδιά μας ρε γμτ μου. Για τα νιάτα αυτής της χώρας !! Έστω….
Active Citizen Cris

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το κουτί δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία