12/10/17

ΑΥΓΗ: Θα βρέξει ....λεφτά!!!!!!!!!!!!!!

Την απάτη του «κοινωνικού μερίσματος», που εγκαινιάστηκε στην αρχή της βδομάδας με τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, συνεχίζουν να διακινούν όλη τη βδομάδα τα κυβερνητικά στελέχη. 

Μάλιστα, η «Αυγή» έφτασε να αναγγέλλει με μεγάλους τίτλους περίπου ότι θα «βρέξει λεφτά» (1,2 δισ. για την ακρίβεια) «για δράσεις κοινωνικής πολιτικής», ως αποτέλεσμα της «χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης». 

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «δημοσιονομικό αποτύπωμα της αριστεράς» στο προσχέδιο του προϋπολογισμού! 
Στην πραγματικότητα όμως, από τα 1,2 δισ. της «κοινωνικής πολιτικής», τα 760 εκατ. αφορούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δηλαδή το βοήθημα για την ακραία φτώχεια, που θα αντικαταστήσει τα υπόλοιπα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα για τους λιγότερο φτωχούς. 

Αλλα 320 εκατ., που κατά την κυβέρνηση θα αφορούν «παρεμβάσεις για την παιδική φτώχεια», προήλθαν «από την ορθολογικοποίηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών», όπως λέγεται «επιστημονικά» το τσεκούρι σε μια σειρά δαπάνες, μεταξύ άλλων σε Υγεία και Πρόνοια. 

Τα όρια της πρόκλησης ξεπερνά η ανακοίνωση για τα 100 εκατ. «για την προστασία της κύριας κατοικίας», την ώρα που η κυβέρνηση έχει παραδώσει και με τη βούλα χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στο έλεος των «funds», ενώ κλιμακώνονται οι πλειστηριασμοί. 

Η λαθροχειρία της κυβέρνησης είναι τέτοια, που δε διστάζει να αξιοποιήσει τα φτηνά κόλπα των παπατζήδων πέριξ της Ομόνοιας για να παραπλανήσει και να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό.

xristosbellos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία