Ν. Μπογιόπουλος: Η πολιτική αλητεία και ο πολιτικός τσογλανισμός δεν μπορούν να αγγίξουν τον ύψιστο συμβολισμό της Μακρονήσου (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Χρειάζεται ικανότητα να μπορείς χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πολιτική ορολογία και χωρίς να καταφεύγεις σε «πεζοδρομιακές» εκφράσεις, να στιγματίσεις μια πράξη πολιτικού καιροσκοπισμού,  το «Βακτήριο χολέρας που εντοπίστηκε στην Μακρόνησο», όπως έγραφε ένας χρήστης του διαδικτύου.

Και ο Νίκος Μπογιόπουλος διαθέτει αυτή την ικανότητα. Το διαπιστώσαμε, ακόμα μια φορά, ακούγοντας την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του κομμουνιστή δημοσιογράφου και την προσέγγιση που έκανε στην ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει «προσκύνημα» στην Μακρόνησο.

Ακούστε το παρακάτω ηχητικό που ανάμεσα στα άλλα ο Ν. Μπογιόπουλος υπογραμμίζει:

«Δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιστής την Μακρόνησο και τον ύψιστο συμβολισμό της από την ξετσιπωσιά. Ο λόγος είναι απλός.  Το χώμα της Μακρονήσου είναι στέρεο.  Το χώμα της Μακρονήσου αντέχει πάρα πολλά. Και αυτό οφείλεται στο υλικό του. Το υλικό που είναι αδιάβροχο και στην πολιτική αλητεία. το υλικό που είναι αδιαπέραστο και από τον πολιτικο τσογλανισμό. Αυτό το υλικό που κάνει άτρωτο το χώμα της Μακρονήσου λέγεται αίμα. Είναι ακριβώς το αίμα που πότισε την Μακρόνησο και την έκανε συνώνυμη και της συνέπειας και της αξιοπρέπειας και της λεβεντιάς και της αλήθειας».