29/10/17

Πριν τα Χριστούγεννα στο σφυρί η ακίνητη περιουσία 2.000 οφειλετών

Οι πλειστηριασμοί για επιχειρήσεις με χρέη στην εφορία θα γίνουν με βάση την εμπορική τιμή

Διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία βγαίνουν στο σφυρί σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική.
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου όλα θα είναι έτοιμα, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί με βάση την εμπορική τιμή, όπως ισχύει και για τα χρέη προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ.
Παράλληλα, στις προθέσεις της φορολογικής διοίκησης είναι να ξεμπερδέψει από το στοκ των κατασχεμένων ακινήτων, τα οποία όπως προαναφέρθηκε θα ξεκινήσουν να βγαίνουν στο σφυρί με τη διαδικασία μάλιστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, από τον προσεχή Δεκέμβριο.
Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 4 εκατ. οφειλέτες έχουν χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο και ήδη έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα για 900.000 εξ αυτών. Μάλιστα για 1,6 εκατ. οφειλέτες η φορολογική διοίκηση δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία