14/9/17

Το ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» προειδοποιεί για μεγαλύτερα εγκλήματα όσο κυριαρχεί η πολιτική της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για τα αίτια του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», για την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων αξιοπλοΐας και ασφάλειας στο πλοίο ζητά το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ. Επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, άμεσα οικονομική βοήθεια σε μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολουμένους στον Τουρισμό, την εστίαση κ.ά, ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από την πετρελαϊκή καταστροφή.
Παράλληλα η ΠΕΜΕΝ χαρακτηρίζει δημαγωγία τις δηλώσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και τις καταστροφές του περιβάλλοντος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ στη σημερινή συνεδρίασή του μεταξύ των θεμάτων που ανέδειξε ήταν το ναυάγιο του Δ/Ξ "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ", που έγινε στις 10/9/2017 στην περιοχή της νήσου Αταλάντης (αγκυροβόλιο Πειραιά).
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, σε δελτίο Τύπου - καταγγελία στις 11 Σεπτέμβερη ανέδειξαν ότι το ναυάγιο προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση και ενώ έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στη θαλάσσια και παραλιακή περιοχή του Σαρωνικού.
Αποτελεί δημαγωγία οι δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και τις καταστροφές του περιβάλλοντος.
Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί την επιθετικότητα, την βία και τρομοκρατία των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για να προωθούν την πολιτική τους χωρίς αντιστάσεις.
Το θράσος της ναυτιλιακής εταιρείας "AGIA ZONI II NAFTIKI ETERIA" και του ΥΝΑ σε βάρος της ζωής και υγείας του εργαζόμενου λαού επιβεβαιώνεται από την δήλωση της εταιρείας ότι "το πλοίο διέθετε όλα τα πιστοποιητικά". Υπογραμμίζουμε το ναυάγιο του Δ/Ξ "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ" προειδοποιεί για μεγαλύτερα εγκλήματα, όσο κυριαρχεί η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο ισχύει το δόγμα ότι"όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται".
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, τις μεθόδους των ελέγχων, επιθεωρήσεων και την έκδοση των πιστοποιητικών, για τις οποίες υπάρχουν σωρεία καταγγελιών, συνθήκες που προκαλούν πλοία "πλωτές βόμβες".
Η κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας επιβάλλεται να απαντήσουν άμεσα για τα αίτια του ναυαγίου, για την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων αξιοπλοΐας και ασφάλειας στο πλοίο, να εξασφαλιστούν οργανικές συνθέσεις των πλοίων που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, άμεσα οικονομική βοήθεια σε μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολουμένους στον Τουρισμό, την Εστίαση κ.ά., ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από την πετρελαϊκή καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία