Για την ονομασία των Σκοπίων

Περί άλλα τυρβάζουν !!!!

Για όσους παρακολούθησαν χθες έστω και λίγο την βουλή θα δικαιολογήσουν φαντάζομαι απόλυτα τον τίτλο του άρθρου μου.
Εδώ ο κόσμος καίγεται …. που θα έλεγε και κάποιος άλλος.
Η αγορά στερεύει από ρευστό, Επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα, εργοστάσια κλείνουν, κόσμος και κοσμάκης περνάει στην ανεργία. Ακόμα και οι ελάχιστες προσλήψεις αφορούν στην μερική απασχόληση, στην επιδοτούμενη εργασία. Η κοινωνία στενάζει κάτω από δυσβάστακτους φόρους, Τα έσοδα του κράτους καταρρέουν (και πώς να μην συμβεί αυτό όταν χρεώνεις φόρους –ασφαλιστικές εισφορές κλπ κλπ τον πολίτη ενώ ξέρεις ότι αδυνατεί να τα πληρώσει).
Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην κοινωνία μας στην βουλή (με θέμα την δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τον κ. Καμμένο ) ακούγονται απίστευτα πράγματα (Ύβρεις, προσωπικοί χαρακτηρισμοί, υπόδικοι φυλακών, καζίνα, ποιος πολιτικός έχει σχέση με τον τάδε η τον δείνα επιχειρηματία, κατινιές χειρίστου είδους, τηλεφωνικές συνομιλίες με υπόδικους φυλακών κλπ κλπ ) σε μια προσπάθεια των βολευτών μας να πάρουν την καλύτερη θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι για ίδιο όφελος.
Ο κόσμος αποσβολωμένος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα αδυνατώντας έστω και κατ’ ελάχιστον να αντιδράσει. (βλέπεις το «δόγμα του σοκ» έχει φέρει τα αποτελέσματα του).
Έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ψάχνοντας νούμερα επιτυχίας, ζητάει να καταργήσει τα θρησκευτικά σύμβολα ( από τα σχολεία ), και την ίδια στιγμή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτά για πολιτικό όφελος. (Αναφέρομαι στο αίτημα επίσημης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο άγιο όρος). Μια κυβέρνηση που αδυνατεί να περιορίσει την γραφειοκρατία (με μηδενικό σχεδόν κόστος) μπας και κάποιος αναγνωρίσει το ελάχιστο για να επενδύσει τα χρήματα του σ αυτή τη χώρα. Μια κυβέρνηση που υπερφορολογώντας τον πολίτη προσπαθεί να δημιουργήσει υπέρ-πλεονάσματα για την κατάλληλη χρήση (επιτρέποντος των δανειστών), στον κατάλληλο χρόνο. Ξέρετε για κανένα εφάπαξ επιδοματάκι κλπ κλπ για τους αδαείς.
Έχουμε μια εντελώς ανύπαρκτη μείζονα αντιπολίτευση που κάτω από τις ενοχές του παρελθόντος ψάχνει σκάνδαλα και διαφθορά της παρούσας κυβέρνησης για να κερδίσει το χαμένο ηθικό πλεονέκτημα. Ουδόλως ασχολείται με τα σοβαρά και τα επείγοντα σ αυτή τη χώρα ίσως η σίγουρα δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι το πειστικό.
Έχουμε κάποιους άλλους που προσπαθούν να βάψουν το παλιό για να το περάσουν στον κόσμο σαν καινούργιο. Ξέρετε οι άσχημες οσμές δεν κουκουλώνονται ούτε με τα πλέον ακριβά αρώματα.
Στην χειρότερη στιγμή της χώρας, με το πλέον ακατάλληλο πολιτικό προσωπικό και με ένα κόσμο σε λήθαργο (για να μην τα μηδενίζω όλα υπάρχουν φωνές λογικής και αντίστασης που όμως για τον άλφα η το βήτα λόγο δεν φτάνουν στα αυτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών) η πορεία μοιάζει να οδηγεί σε αδιέξοδο.
Γράφει ο Active Citizen Cris

Σχόλια