Για την ονομασία των Σκοπίων

Απαγορεύει την κολύμβηση σε συγκεκριμένες παραλίες της Αττικής


Απαγόρευση της κολύμβησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην τροποποιημένη Υπουργική Απόφαση, «απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής τα οποία έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης και μέχρι την αποκατάστασή τους, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:
1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεαττύδας.
2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής "Βοτσαλάκια".
3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.
4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.
6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας.
7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου».
Στην Υπουργική Απόφαση υπογραμμίζεται, επίσης, η ανάγκη σήμανσης των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε, αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.
Ακόμη, το υπουργείο Υγείας ζητά από τις Λιμενικές Αρχές την επιτήρηση αυτών των σημείων, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την προτροπή του υπουργού Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή να κάνει ο κόσμος μπάνιο στη θάλασσα, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την καταστροφή που υπέστη το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από το ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Σχόλια