30/5/17

Στηρίζει τους εργαζόμενους στον Όμιλο REAL

Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στον Όμιλο Real, που ζητούν τα δεδουλευμένα τους, εξέδωσε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Σε αυτή μεταξύ άλλων, στέκεται στον οξύτατο ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών που λόγω κρίσης ωθεί σε αλλαγές στα μερίδια και στη δύναμη των ομίλων, υπογραμμίζει την εσκεμμένη αδράνεια των εργοδοτικών - κυβερνητικών πλειοψηφιών των Ενώσεων του χώρου. Ακόμη επισημαίνει την ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους, τονίζοντας πως δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη σε υποσχέσεις αλλά αγωνιστική ετοιμότητα και δράση.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 
«Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Ομίλου REAL, για εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Οι συνάδελφοί μας βιώνουν πολύμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους και υπερεντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς. Είναι άλλο ένα παράδειγμα της πραγματικότητας που επικρατεί στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα, όπου η εργοδοσία οδηγεί στον αφανισμό τα εργασιακά δικαιώματα, κάνοντας καθεστώς την απλήρωτη δουλειά. Οι εργοδότες δεν χόρτασαν από τις μειώσεις μισθών, από τις απολύσεις, από την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και των Συλλογικών Συμβάσεων, τώρα θέλουν να εργαζόμαστε και τζάμπα.
Ο οξύτατος ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματιών που λόγω κρίσης ωθεί σε αλλαγές στα μερίδια και στη δύναμη των ομίλων, οδηγεί και σε ανακατατάξεις και ανταγωνισμούς μεταξύ "παλιών" και "νέων" επίδοξων επενδυτών και στο χώρο των ΜΜΕ. Αυτή η κατάσταση συνδέεται με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων για να επιβιώνουν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες.
Στήριγμά τους η κυβερνητική αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου που συντρίβει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που μαζί της ψήφισαν μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές ανακατατάξεις ανάμεσα στα ΜΜΕ για να προσεταιριστεί σε όφελός της τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης.
Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ), με την εσκεμμένη αδράνειά τους στην οργάνωση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων σε κάθε χώρο και στον Κλάδο συνολικά, βάζουν ουσιαστικά πλάτη στην εργοδοσία, τις επιλογές και τις επιδιώξεις της. Καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας καλώντας τους εργαζόμενους να υποταχθούν στα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Σπέρνουν αυταπάτες όσοι λένε ότι στον καπιταλισμό εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, όλοι, μπορεί να είναι κερδισμένοι. Όσοι επίσης λένε ότι η δουλειά μας εξαρτάται από το αν θα πάει καλά το μαγαζί, αν θα επιβιώσει ο καπιταλιστής ιδιοκτήτης. Η αλήθεια είναι ότι καμιά εφημερίδα, κανένα ραδιόφωνο, καμιά τηλεόραση, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη δουλειά μας. Η πείρα μας δείχνει ότι όσο πιο ισχυρός γίνεται ο εργοδότης τόσο περισσότερο χειροτερεύει η δική μας ζωή.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο REAL GROUP,
Όπως σε κάθε χώρο δουλειάς, έτσι και στον δικό σας πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στροφή. Να οργανώσετε την πάλη σας, να διεκδικήσετε το αυτονόητο: την πληρωμή των δεδουλευμένων σας και κάθε άλλο δικαίωμά σας. Με τη δύναμη της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μπορείτε να πιέσετε την εργοδοσία.
Όταν ενωθούμε απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου των ΜΜΕ και στην κυβέρνηση, που θέλουν εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα και όταν κάνουμε στην άκρη τις εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες στις Ενώσεις του κλάδου που μας θέλουν συμβιβασμένους με την εργοδοσία, τότε μόνο μπορούμε τα ελπίζουμε. Τίποτα δεν μας χαρίζεται.
Καμιά αυταπάτη σε υποσχέσεις! Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Η πείρα των εργαζόμενων και στον Κλάδο με πιο πρόσφατη αυτή του ΔΟΛ και του "Πήγασου" αυτό αποδεικνύει περίτρανα. Γι' αυτό τα αφεντικά επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στις απεργίες.
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είναι μαζί σας! Θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, μέσα και έξω από το REAL GROUP, στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση, συνδικαλιστές τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία