Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι επώνυμοι είναι υπεράνω του νόμου;


Θα ήθελα να σταθώ για λίγο στις καθημερινές σχεδόν αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο,και συγκεκριμένα για τον τρόπο κράτησής του ...
- Φίλοι μου γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι ο κανόνας;  Γιατί τον παρουσιάζουμε ως θύμα και δεν ασχολούμαστε με άλλους φυλακισμένους που έχουνε περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα;  Γιατί δεν ασχολούμαστε με το ίδιο το σωφρονιστικό μας σύστημα που πάσχει, και ασχολούμαστε με το αν ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα πρέπει να αποφυλακιστεί ή όχι; Γιατί αυτή η υπέρμετρη ανησυχία για τον συγκεκριμένο, και όχι για 

το όλον σύστημα;
- Δεν θα ήθελα πραγματικά να εκτίσει ποινή με παραδειγματική τιμωρία ο συγκεκριμένος

κρατούμενος λόγο των πολιτικών του θέσεων και πράξεων και να επωμισθεί και τα οικονομικά εγκλήματα των άλλων, αλλά θα ήθελα όπως και κάθε άλλος υπότροπος πολίτης να πληρώσει το τίμημα της αξιόποινης πράξης του χωρίς να του χαριστεί τίποτα.
Όπως θα λειτουργούσε η πολιτεία και η δικαιοσύνη για κάθε ανώνυμο πολίτη με παραβατική συμπεριφορά, έτσι και εδώ θα πρέπει να είναι αμείλικτη.

Το κάθε σωφρονιστικό κατάστημα φίλοι μου σίγουρα δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε, δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, για την όποια παράβασή τους όμως πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να το επισκεφτούν.
Η φυλακή  πέραν τούτου είναι το "σπίτι" του κάθε πολίτη που έχει παραβατική συμπεριφορά. 
Το "σπίτι" λοιπόν του κάθε ανθρώπου που η ανάρμοστη συμπεριφορά  τον κάνει ένοικο σε αυτό, θα πρέπει να είναι έτοιμο για μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή έως το πέρας της εκτίσεως της ποινής.  

Πολλοί άνθρωποι που εκτίουν μεγάλες ποινές για σοβαρά παραπτώματα είναι λογικό να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας, άλλοι σοβαρά και άλλοι όχι.
Εδώ θα πρέπει να σταθεί η πολιτεία αρωγός δίπλα στον κάθε άνθρωπο, στον κάθε κρατούμενο που χρειάζεται νοσηλεία ασχέτως αν αυτός είναι επώνυμος ή όχι.
Η φροντίδα, η φαρμακευτική αγωγή και η νοσηλεία θα πρέπει να είναι η ίδια για όλους τους κρατούμενους χωρίς διαχωρισμούς, και εννοείται πως θα πρέπει να είναι και η καλύτερη δυνατή.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιοι ακόμα και μέσα στην φυλακή έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση, έχουν προνόμια, έχουν δηλαδή ότι δεν μπορούν να έχουν όλοι οι άλλοι. 

Σε ένα οργανωμένο κράτος δικαίου ο διαχωρισμός των ανθρώπων είναι ανεπίτρεπτος, εάν όμως ο διαχωρισμός αυτός γίνεται, και ενίοτε γίνεται συνειδητά από κρατικούς λειτουργούς, τότε λυπάμαι μα το κράτος παραπαίει.
Όλοι ίσοι  και κανένας υπεράνω του νόμου.
Οι παραβατικές συμπεριφορές υπάρχουν μα και αυτές διορθώνονται, αυτό που χρήζει βελτίωσης όμως είναι το ίδιο το σωφρονιστικό μας σύστημα και ο εκσυγχρονισμός αυτού.

Blogger Dimitris Nikogloy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κ…