30/4/17

Σκληρή διαπραγμάτευση;

Γράφει ο Active citizen cris

Η συμφωνία με τους δανειστές προέβλεπε πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση "πέτυχε" πάνω από 4%.
Το πλεόνασμα αυτό δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση των πολιτών και κάτω απο την απειλή κατασχέσεων-δεσμεύσεων κλπ κλπ. Εαν λάβει υπ όψη του κανείς οτι το 40% και πλέον των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει οτιδήποτε η "επιτυχία" της κυβέρνησης φαντάζει τεράστια !!!!!!!!. Πάνω απο 65 δις είναι οι ανείσπρακτες οφειλές του δημοσίου τα χρόνια της κρίσης.
Βέβαια η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών στα εσωτερικό της χώρας και πληρώνει τους τοκογλύφους.
Πάνω από 5,5 δις είναι οι οφειλές του δημοσίου σε ανθρώπους της αγοράς.
200.000 συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και τρία χρόνια περίπου.
Οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά.
Η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται επικίνδυνα.
Η καταθετική βάση μειώθηκε πάνω από 4 δις. Χρήματα που σε ποσοστό πάνω από 80% πήγε στην αποπληρωμή των φόρων και κατα συνέπεια στην μαύρη τρύπα του χρέους.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που αναγκάστηκαν να πληρώσουν φόρους (με την απειλή κατασχέσεων) με πιστωτικές κάρτες (με δανεικά)
Η φοροδιαφυγή έχει κτυπήσει κόκκινο. (σε μια λάθος προσπάθεια των πολιτών να προστατευτούν απο την φοροεπιδρομή κυβέρνησης-δανειστών)
Η πορεία αυτή πρέπει να ανακοπεί εδώ και τώρα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία