Για την ονομασία των Σκοπίων

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή (VIDEO)

Τον αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, επισήμανε, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι όσο μεγαλύτερη γίνεται η σύγκλιση σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, τόσο τα αστικά κόμματα θα γίνεται προσπάθεια να συγκρούονται για θέματα όπως η διαφθορά. Για να αποκρυβεί ο πραγματικός ένοχος των συνειδητών επιλογών τους, που δεν είναι άλλος από τη σταθερή επιλογή τους για ολόπλευρη στήριξη του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα των εξοπλισμών συνδέεται άμεσα με τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, το δόγμα χρήσης τους, τη συμμετοχή της χώρας στο NATO, την ΕΕ, τις αποστολές και τις επεμβάσεις τους και την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη θέση της στην περιοχή που αντικειμενικά οδηγεί σε εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε στήριξη και συμμετοχή σε πολέμους και επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.
Κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης η οποία προχώρησε σε κινήσεις που δεν είχαν τολμήσει ούτε οι πιο φιλοΝΑΤΟικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, όπως το άνοιγμα νέων βάσεων του NATO στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στην Καλαμάτα, ενώ υπενθύμισε πως με δική της πρόσκληση το NATO εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. 
Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης της Προτεινόμενης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, έχοντας πλήρη συνείδηση της αρνητικής εμπειρίας από τη λειτουργία και τα αποτελέσματα τόσο Εξεταστικών όσο και Ειδικών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κατά το πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν.
Το ΚΚΕ, συνέχισε, θέλει και μέσα από τη λειτουργία αυτής της Επιτροπής να αναδειχθεί η ουσία του πολιτικού κυρίως προβλήματος και των εκάστοτε επιλογών, που οδηγούν, στο πλαίσιο αυτού του σάπιου συστήματος, και στη διαφθορά και στη διαπλοκή. 
902

Σχόλια