Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Να με τι μας ψεκάζουν!» και κεκαλυμμένη προώθηση εναλλακτικών θεραπειών

Πολλοί συμπατριώτες μας πιστεύουν στη συνωμοσιολογική θεωρία των αεροψεκασμών και ειναι διατεθειμένοι να πιστέψουν οτιδήποτε διαβάσουν στο διαδίκτυο. Το facebook έχει αναδειχθεί σε πρώτης τάξεως μέσο για τη διασπορά αυτών των θεωριών. Η παρακάτω, ισχυρίζεται πως ανακαλύφθηκαν βαρέα μέταλλα και πρωτόζωα στα νερά της λασποβροχής, προερχόμενα από αεροψεκασμούς.
Ας δούμε τον ισχυρισμό που προβλήθηκε στη μεγαλύτερη ομάδα οπαδών της θεωρίας των αεροψεκασμών στην Ελλάδα:
Ενδεικτικά σχόλια από τη σελίδα των αεροψεκασμών:
Ενδεικτικό σχόλιο από το προφίλ του «νατουροθεραπευτή» που δημιούργησε το αρχικό ποστ.
Τι έχει συμβεί;
Ο άνθρωπος που κάνει τον ισχυρισμό για εντοπισμό βαρέων μετάλλων και πρωτοζώων, δηλώνει «νατουροθεραπευτής». Θα εξηγήσουμε παρακάτω για τη σημασία του επαγγέλματός του. Μας παρουσιάζει τέσσερις εικόνες όπου υποτίθεται πως βλέπουμε αυτά που ανακάλυψε στο μικροσκόπιο με τη βοήθεια (ανώνυμου) φίλου καθηγητή.
Όπως θα δούμε παρακάτω, όλες οι εικόνες είναι «δανεισμένες» από το διαδίκτυο και όχι από το μικροσκόπιο του «φίλου καθηγητή».
Από τις ανωτέρω εικόνες γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο «νατουροθεραπευτής» ουδέποτε εξέτασε λασπόχωμα και ουδέποτε ανακάλυψε βαρέα μέταλλα ή μικροοργανισμούς.
Το άτομο που μας παρείχε τη πληροφόρηση, δηλώνει στο προφίλ του «νατουροθεραπευτής» και πως ασχολείται με την Αγιουβέρδα (μορφή εναλλακτικής ιατρικής). Καμία από τις εξειδικεύσεις του όμως δεν είναι αναγνωρισμένη από κανένα σύστημα υγείας σε όλο το κόσμο.
Ο ίδιος, προσφέρει τη λύση στο ανύπαρκτο πρόβλημα που ανακάλυψε:
Και πιο κάτω στο προφίλ του, δε διστάζει να διαφημίσει τη λύση για ανάλογα προβλήματα:
Εν ολίγοις, κάνει αυτό που θα έκανε και ένας έξυπνος διαφημιστής: δημιουργεί την ανάγκη για κάτι αχρείαστο και προσφέρει τη λύση.
Ο ίδιος προσφέρει και ένα δικής του εμπνεύσεως «πρωτόκολλο για τη θεραπεία του καρκίνου»:
Και για να είμαστε δίκαιοι, βρήκαμε και τα διαπιστευτήριά του που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πτυχίο αγιουβερδικής ιατρικής, που αποκτήθηκε εξ αποστάσεως σε 6 μήνες. (Εξυπακούεται πως η αξία του τίτλου δε ξεπερνά την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο έχει τυπωθεί).
Συμπέρασμα
Γίνεται πολύ εύκολα κατανοητό πως ορισμένοι άνθρωποι, στο βωμό του κέρδους, δε θα διστάσουν να εξαπατήσουν ανθρώπους, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες είναι όχι μόνο μη αναγνωρισμένες, αλλά και δυνητικά επικίνδυνες. Ο ισχυρισμός για εντοπισμό βαρέων μετάλλων και μικροοργανισμών ένεκα αεροψεκασμών καταρρίπτεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σπαρακτικό: Ηλικιωμένη δε μπορεί να πάρει δώρα στα εγγόνια της, λόγω του ορίου των 2300 ευρώ ανά μήνα των capital controls

Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, βρέθηκε ηλικιωμένη για να εξιστορήσει το προσωπικό της δράμα, το οποίο κορυφώνεται όσο πλησιάζει το Πάσχα. Όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό, μόλις χτες, προσπάθησε να αγοράσει σοκολοτένια αυγά για τα εγγόνια της, περίπου 20 μέρες πριν το Πάσχα, και έντρομη πληροφορήθηκε πως δε μπορούσε να σηκώσει άλλα λεφτά από τον προσωπικό της λογαριασμό, αφού είχε ήδη πιάσει το όριο των 2.300 ευρώ το μήνα, ποσό δηλαδή πάνω από το οποίο κανένας μας δε μπορεί να σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό, εξαιτίας των capital controls. Η άτυχη συμπολίτης μας, είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει ακόμα 10 μέρες, προτού το όριο μηδενιστεί με την αρχή του νέου μήνα και μπορεί εκ νέου να σηκώσει τα 2.300 ευρώ. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι, όπως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, δε χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού με τον κατώτατο μισθό να είναι τα 580 ευρώ και τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται στα 865 ευρώ, ελάχιστοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε …

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις