Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απειλή απολύσεων καταγγέλλει η ΟΤΟΕ - Δηλώνει σε ετοιμότητα "πολέμου"Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αφορμή, όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, η απειλή απολύσεων 14 εργαζομένων που "προανήγγειλε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, δυναμιτίζοντας το κλίμα ηρεμίας και εσωτερικής συνοχής που έχει ανάγκη η Τράπεζα αυτή την ευαίσθητη περίοδο". "Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει" δηλώνει η ΟΤΟΕ και δηλώνει σε ετοιμότητα "πολέμου".
"Πρόκειται για μια πρωτοφανή και ανεξήγητη απόφαση που εκθέτει κατ' αρχήν τη Διοίκηση της Τράπεζας, αφού οι απολύσεις συνιστούν μια ακραία αντεργατική επιλογή που πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ανακοινώθηκε προφορικά στους εργαζόμενους.
Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι, δεν τηρήθηκαν ούτε οι στοιχειώδης θεσμικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, ενώ κατάφωρη είναι η παραβίαση της εκφρασμένης βούλησης των Τραπεζών (και της Τράπεζας Αττικής) που αφορά στην προστασία της απασχόλησης όπως έχει συμφωνηθεί διαδοχικά και στις δύο πρόσφατες κλαδικές Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ/Τραπεζών αλλά και στην Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. που η ίδια η Τράπεζα συμφώνησε με το Σωματείο των εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή, όμως, θέτει προ των ευθυνών της και την Κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με τις διακηρύξεις της υποστηρίζει τη δύναμη ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των θεσμικών διαδικασιών που προβλέπονται και αφορούν σε θέματα εργασίας και κανόνων εσωτερικής λειτουργίας.
Ειδικότερα, οι ευθύνες της Κυβέρνησης γίνονται ακόμη μεγαλύτερες γιατί – αν υλοποιηθεί η απειλή απολύσεων στην Τράπεζα Αττικής – είναι εύκολο 
να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου ανεξέλεγκτα στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, ενόψει των διαρκών και εντεινόμενων πιέσεων των δανειστών της χώρας.
Στην εξέλιξη αυτή, η ΟΤΟΕ με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου των Εργαζομένων, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά με προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας και αίτημα Τριμερούς συνάντησης μεταξύ των πλευρών των εκπροσώπων των εργαζομένων (Σωματείου και ΟΤΟΕ), της Διοίκησης της Τράπεζας και της Υπουργού Εργασίας κ. Ε. Αχτσιόγλου, με σκοπό την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων" αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.
Η τριμερής συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη (5/4/2017) στο Υπουργείο Εργασίας.
"Με νέα παρέμβαση της ΟΤΟΕ στη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ματαιώθηκε η απόφαση που είχε προγραμματισθεί να ληφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας την Πέμπτη 30/3/2017 για την επικύρωση των απολύσεων των 14 εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στηρίζει τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τράπεζα Αττικής και επισημαίνει, ότι, θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, με την ελπίδα η Διοίκηση της Τράπεζας που έχει την πρωτογενή ευθύνη μιας αυθαίρετης και επικίνδυνης αντεργατικής επιλογής αλλά και η Κυβέρνηση που έχει την πολιτική ευθύνη να αποτρέψει τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες έναντι της νομιμότητας και του δικαίου των Συλλογικών Συμφωνιών και δεσμεύσεων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα θέμα μεγίστης σημασίας για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η ΟΤΟΕ θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και θα παρέμβει εκ νέου – ανάλογα με τις εξελίξεις – άμεσα και αποφασιστικά.
Για το σκοπό αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία, αποφάσισε να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ προκειμένου, αν χρειαστεί, να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις" καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κ…