Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Google επιμένει… η Κίνα αντιστέκεται;

Οι ιδιοκτήτες των Android smartphones σε πολλές χώρες του κόσμου βασίζονται κυρίως στο Play Store της Google για την λήψη εφαρμογών και ενημερώσεων. Στην Κίνα όμως η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική καθώς το Play Store είναι μπλοκαρισμένο.
Η Gοogle όμως δεν εγκαταλείπει τόσο εύκολα την μάχη και σκοπεύει να κάνει διαθέσιμο το Play Store και στους ανθρώπους της Κίνας και μάλιστα ο γίγαντας της τεχνολογίας βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινέζικη εταιρεία Διαδικτύου, την NetEase.
Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά το κλείσιμο της συμφωνίας αλλά η Goοgle σίγουρα αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη για την NetEase. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Alphabet, Eric Schmidt δήλωσε ότι η Google χρειάζεται έναν επιχειρηματικό σύμμαχο προκειμένου να διαπραγματευτεί με την κινέζικη κυβέρνηση για την προσθήκη του Play Store στην χώρα.
Επειδή το τμήμα επιχειρήσεων της Κίνας δέχεται  πολλούς περιορισμούς από την κυβέρνηση δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Play Store οφείλει να κάνει ορισμένες τροποποιήσεις πριν προσφερθεί στο κοινό.
Η Apple με την σειρά της είχε αναγκαστεί να καταργήσει ορισμένες εφαρμογές από το App Store για να μπορέσει η υπηρεσία να κυκλοφορήσει στην Κίνα. Συγκεκριμένα, πρόσφατα αφαιρέθηκε το New York Times από τα καταστήματα της Κίνας. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιες εφαρμογές θα χρειαστεί να κρατήσει η Goοgle από το Play Store. Επιπλέον, η Goοgle θα πρέπει να φιλοξενήσει μερικά δεδομένα εφαρμογών το οποίο αποτελεί μια από τις κύριες απαιτήσεις για τους προγραμματιστές εφαρμογών της χώρας.
Για την ώρα οι κινέζοι χρήστες των Android smartphones βασίζονται σε πηγές τρίτων όπως Alibaba και Tencent για την λήψη εφαρμογών και ενημερώσεων.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σπαρακτικό: Ηλικιωμένη δε μπορεί να πάρει δώρα στα εγγόνια της, λόγω του ορίου των 2300 ευρώ ανά μήνα των capital controls

Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, βρέθηκε ηλικιωμένη για να εξιστορήσει το προσωπικό της δράμα, το οποίο κορυφώνεται όσο πλησιάζει το Πάσχα. Όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό, μόλις χτες, προσπάθησε να αγοράσει σοκολοτένια αυγά για τα εγγόνια της, περίπου 20 μέρες πριν το Πάσχα, και έντρομη πληροφορήθηκε πως δε μπορούσε να σηκώσει άλλα λεφτά από τον προσωπικό της λογαριασμό, αφού είχε ήδη πιάσει το όριο των 2.300 ευρώ το μήνα, ποσό δηλαδή πάνω από το οποίο κανένας μας δε μπορεί να σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό, εξαιτίας των capital controls. Η άτυχη συμπολίτης μας, είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει ακόμα 10 μέρες, προτού το όριο μηδενιστεί με την αρχή του νέου μήνα και μπορεί εκ νέου να σηκώσει τα 2.300 ευρώ. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι, όπως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, δε χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού με τον κατώτατο μισθό να είναι τα 580 ευρώ και τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται στα 865 ευρώ, ελάχιστοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε …

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις