Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στην φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας…

… ένα τσιγάρο δρόμος!
Ένα τσιγάρο δρόμο έχει κάνει όλες τις αποστάσεις ο Τσίπρας με την περίεργη αριστερά του! Με ευκολία μπορεί να χοροπηδάει από το σκοπευτήριο της Καισαριανής στην ορκωμοσία του Τραμπ και από τον Άι Στράτη στην φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας! Την φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας επισκέπτεται ο Τσίπρας αυτές τις ημέρες!
«Η Ευρώπη δυστυχώς πειραματίζεται ξανά με τα υλικά του ψυχρού πολέμου κι αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Ανοίγεται μία μεγάλη πληγή στην καρδιά της Ευρώπης κι εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η πληγή δεν μπορεί να κλείσει ούτε με απειλές ούτε με κυρώσεις. Χρειάζεται διάλογος και διπλωματία. Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να μην αποδεχτούμε την άνοδο των νεοναζί σε μία Ευρωπαϊκή κυβέρνηση και να μην αναγνωρίσουμε μία κυβέρνηση στην Ουκρανία με τους νεοναζί στην εξουσία. Αυτό είναι στίγμα για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό»!
Ποιος τα έλεγε τα παραπάνω;! Μα ο ίδιος ο Τσίπρας πριν λίγο καιρό, ενώ τώρα πήγε να επισκεφτεί αυτούς που χαρακτήριζε στίγμα για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό! Βέβαια τι θα περίμενε κανείς από τον άνθρωπο που για να γίνει πρωθυπουργός έσκιζε μνημόνια και αφότου έγινε πρωθυπουργός προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ υπογραφής μνημονίων;!
Ο Τσίπρας επέλεξε να επισκεφθεί την Ουκρανία σε μια περίοδο όπου στη χώρα αυτή έχει επιβληθεί ένα καθεστώς που αναδείχτηκε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την αξιοποίηση ακόμη και φασιστικών ομάδων.
Η επίσκεψη συνέπεσε με τη νέα όξυνση στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, με μια νέα αιματοχυσία που έχει ξεσπάσει, με πρωταγωνιστικές ευθύνες του σημερινού προέδρου Π. Ποροσένκο και της αντιδραστικής του κυβέρνησης. Επισκέφτηκε την Ουκρανία την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, που γκρεμίζονται τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία και οι συνεργάτες των ναζί εκθειάζονται στη νεολαία ως “πατριώτες”.
Αυτό το καθεστώς που επισκέφθηκε ο Τσίπρας, έχει δημιουργήσει “μαύρες λίστες” για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς.
Επιστρέφοντας από την Ουκρανία ο Τσίπρας μπορεί να πάει στο Σκοπευτήριο για να μεταφέρει στους εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Γερμανούς, τους χαιρετισμούς των συνεργατών των Γερμανών! Για όλα είναι ικανός!!

Σχόλια