19/2/17

Υπογράφουμε, προωθούμε, διαδίδουμε, υψώνουμε και επεκτείνουμε τον τοίχο στο φασισμόΓράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //
Η δίκη του δημάρχου Πατραίων Κώστα Πλετίδη μας αφορά όλους, όσους εμφορούνται από το πνεύμα της Δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.
Η συμβολή με την υπογραφή μας στο κύμα συμπαράστασης και καταδίκης της δικαστικής δίωξης του δημάρχου συμβάλει στην ακύρωση της δίωξης απαιτώντας να σταματήσει τώρα.
Είναι μια απάντηση σε όλους εκείνους που αγνοώντας την ιστορική εμπειρία και ερμηνεύοντας την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής  ως μεμονωμένα περιστατικά τα οποία θα αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη, συμπεριφέρονται στη Χρυσή Αυγή θεσμικά, ως ένα κόμμα της Βουλής.
Ουσιαστικά έτσι διασφαλίζεται η ελευθερία του φασισμού να σκοτώνει. Δεν πρόκειται για απρόσκοπτη δράση ενός κόμματος αλλά για διακίνηση ιδεών που σκοτώνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Είναι μια υπενθύμιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και του φρικιαστικού παρελθόντος του φασισμού.
Δεν δίνουμε καμιά δυνατότητα – διευκόλυνση στους φασίστες να χύσουν το δηλητήριό τους, να διευρύνουν την επιρροή τους.
Είναι ένα μήνυμα προς κάθε θεσμό και πολιτικό πρόσωπο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή.
Η στήριξη του Κ. Πελετίδη είναι η μόνη στάση υπεράσπισης των αρχών του ανθρωπισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Δεν  παραχωρούμε  σπιθαμή ανθρωπιάς, πνεύματος, δημοκρατίας, γης, σε υπερασπιστές του φασισμού. Οι φασίστες «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» (Ν. Χικμέτ).
Η υπογραφή είναι η αφορμή να συνειδητοποιήσουμε ότι «οι καιροί ου μενετοί», πως είναι και δική μας ευθύνη η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, στη συνοικία, στο σωματείο στη δουλειά, στο σχολείο. Εκεί δίνονται οι πραγματικές μάχες, εκεί θα κριθεί ο πόλεμος.
Υψώνουμε και επεκτείνουμε το τοίχος απέναντι στο φασισμό. Γι΄ αυτό υπογράφουμε, προωθούμε, διαδίδουμε, στηρίζουμε τον Κ Πελετίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία