Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Που ναι ο Παύλος σου μωρή»!Το «που ναι η μάνα σου μωρή» ξύπνησε στο άκουσμα της κραυγής των φασιστών προς την μάνα του δολοφονημένου από τα χέρια τους. Με το «που ναι η μάνα σου μωρή» έψαχναν οι φασίστες να σκοτώσουν, με το «που ναι ο Παύλος σου μωρή» ζητούσαν οι φασίστες να προσβάλουν την μνήμη του δολοφονημένου και να σκίσουν για άλλη μια φορά την ψυχή της μάνας!
Η μάνα! Τι μπορεί να φέρει η μάνα στο μυαλό της παρά το παιδί της να το τρώνε τα μαύρα χώματα;! Τι άλλο μπορεί;! Και πώς μπορεί να μην ξεσκιστεί η καρδιά της που δεν μπορεί να αρπάξει τον μπαλτά και να μακελέψει τα κεφάλια όλων αυτών των αληταράδων που πανηγυρίζουν γιατί δολοφόνησαν το παιδί της;! Πώς μπορεί να μην γίνει κομμάτια η καρδιά της μάνας που δεν έχει την επιλογή όλα αυτά τα βοϊδοκέφαλα, που την καλούν να σκεφτεί το παιδί της στη σκοτεινή γης, να τα στείλει σ' εκείνην την μαύρη τρύπα που «φιλοξενεί» τους προγόνους τους και που θα μείνει εφιάλτης για τους φασίστες όσο θα υπάρχουν άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, γιατί θα θυμίζει και σ' αυτούς και σε όσους σκέφτονται να ταυτιστούν μαζί τους, πώς πληρώνει ο λαός εκείνην την φριχτή ώρα!
Μαύρες θύμησες γινήκαν οι κραυγές των εκτρωμάτων! Θυμήθηκα τότε που τρεις από αυτούς, των οποίων τα κεφάλια «φιλοξενούνται» σ' εκείνην την καταραμένη τρύπα της γης που αναγκάστηκε να δεχτεί τόση βρωμιά, με παρέδωσαν στους Γερμανούς! Είκοσι τεσσάρων χρονών ήμουν και είχα ένα νεογέννητο! Την σφαίρα δεν την φοβήθηκα! Περπάτησα κατά πάνω της τραγουδώντας! Τα μαύρα τα χώματα φοβήθηκα όταν με σκεπάζανε μαζί με άλλους έξι δικούς μας, οι τρεις από άλλους τόπους και δεν ξέρω αν ποτέ οι δικές τους μάνες έμαθαν τα σημεία της Ελληνική γης που τους αγκάλιασε για τελευταία φορά! Πέρασαν πολλές μέρες κάτω από τα χώματα! Όταν καταλάγιασε ο κουρνιαχτός ήρθαν και μας έβγαλαν οι δικοί μας από το χώμα για να μας πάνε σε γνώριμα χώματα! Θυμάμαι ότι πλέον δεν γνωριζόμασταν. Από τα ρούχα μας ξεχωρίζανε! Χάρηκα! Τουλάχιστον θα με πήγαιναν σε γνώριμα χώματα! Δεν έκανε διαφορά όμως! Κι εκεί τα χώματα ήταν σκοτεινά και με σκέπασαν για πάντα! Με σκέπασαν χωρίς να φαίνεται που ήμουν. Μόνο οι δικοί μου γνώριζαν που με παράχωσαν. Φοβότανς ότι αν το μάθαιναν οι φασίστες θα με ξέθαβαν και θα με πετούσαν να με φάνε τα σκυλιά.
Είχα καιρό που κοιμόμουν ήρεμος! Οι περισσότεροι από τους δικούς μου που πήραν μέρος σ' εκείνην την τραγωδία κοιμούνται δίπλα μου! Με ξύπνησε όμως η κραυγή!
«Που είναι ο Παύλος σου μωρή»;!
Πώς να ηρεμήσει αυτή η μάνα;! Ξέρω! Ξέρω ότι ούτε κι αν τις δινόταν η ευκαιρία να καθαρίσει τον τόπο από όλα αυτά τα παλιοτόμαρα που δολοφόνησαν το παιδί της, ούτε τότε δεν θα ηρεμούσε! Ξέρω καλά! Ούτε τότε δεν ηρέμησε η μάνα, ούτε η αγαπημένη μου, ούτε οι δικοί μου, ούτε τότε όταν περικύκλωσαν οι δικοί μας το χωριό για να ξεβρομίσουν τον τόπο από αυτά τα αποβράσματα! Ούτε τότε δεν ηρέμησαν γιατί ούτε εγώ, ούτε κανένας από τους υπόλοιπους μπορούσε να γυρίσει πίσω!
Με ξύπνησαν με τις κραυγές τους τα εκτρώματα και δεν με ξύπνησαν για καλό τους! Τα συνήθισα τα χώματα, δεν τα φοβάμαι άλλο! Αλλά θέλω να σηκωθώ και προσμένω εκείνον τον χτύπο της καμπάνας, εκείνο το μεγάλο τραπέζι της αναστάσεως για το οποίο έχω ανοιχτή πρόσκληση κοντά ογδόντα χρόνια! Περιμένω καρτερικά εκείνο το τραπέζι εκεί ψηλά στα ξάγναντα, να καμαρώσω κι εγώ την νίκη του Ανθρώπου, το τέλος της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο, το τέλος της σιδερένιας φτέρνας του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, το τέλος των κραυγών «που ναι …… μωρή»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σπαρακτικό: Ηλικιωμένη δε μπορεί να πάρει δώρα στα εγγόνια της, λόγω του ορίου των 2300 ευρώ ανά μήνα των capital controls

Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, βρέθηκε ηλικιωμένη για να εξιστορήσει το προσωπικό της δράμα, το οποίο κορυφώνεται όσο πλησιάζει το Πάσχα. Όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό, μόλις χτες, προσπάθησε να αγοράσει σοκολοτένια αυγά για τα εγγόνια της, περίπου 20 μέρες πριν το Πάσχα, και έντρομη πληροφορήθηκε πως δε μπορούσε να σηκώσει άλλα λεφτά από τον προσωπικό της λογαριασμό, αφού είχε ήδη πιάσει το όριο των 2.300 ευρώ το μήνα, ποσό δηλαδή πάνω από το οποίο κανένας μας δε μπορεί να σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό, εξαιτίας των capital controls. Η άτυχη συμπολίτης μας, είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει ακόμα 10 μέρες, προτού το όριο μηδενιστεί με την αρχή του νέου μήνα και μπορεί εκ νέου να σηκώσει τα 2.300 ευρώ. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι, όπως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, δε χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού με τον κατώτατο μισθό να είναι τα 580 ευρώ και τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται στα 865 ευρώ, ελάχιστοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε …

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις