Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατάντια για την Ελληνοφρένεια: "Χιούμορ" με ολίγη από σεξουαλική παρενόχληση [video]

Η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια», γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ στις 24/1 με ένα πανηγυρικό όσο και σεξιστικό επεισόδιο.

Στο όνομα της «πλάκας» και της αντιμνημονιακής σάτιρας, η εκπομπή κατάφερε αντί να γελοιοποιήσει την κυβέρνηση, κάτι που υποτίθεται ότι ήταν ο στόχος της, να φέρει σε δύσκολη θέση μια σειρά περαστικούς και ιδιαίτερα τις γυναίκες που βρέθηκαν στο δρόμο του γνωστού τσολιά.
Αυτό που παρακολουθήσαμε στην ουσία, ήταν η νομιμοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και η αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων, όπως αυτό της «υστερικής γυναίκας» που (αν είναι δυνατόν!) αντιδρά όταν κάποιος αγγίζει το σώμα της χωρίς την έγκρισή της, ενώ κατά βάθος κολακεύεται και το διασκεδάζει!
Το σκηνικό, πέρα από τα σχόλια για το κατά πόσο η κυβέρνηση είναι αριστερή, περιλάμβανε τον τσολιά να προσπαθεί να κολλήσει αυτοκόλλητα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στις γυναίκες που συναντούσε, σαν αφορμή για να πιάσει το στήθος, ή άλλα σημεία του σώματός τους. Μάλιστα, στην περίπτωση μιας κοπέλας που εμφανώς αμήχανη και ενοχλημένη προσπαθούσε να τον αποφύγει, ο θρασύτατος τσολιάς απαντάει:
«σταμάτα, μην κάνεις σαν τρελή, δεν είναι και π…τσα, καταλαβαίνω, για τις π…τσες κάνετε σαν τρελές…»
ενώ αργότερα, πλησιάζοντας τον επόμενο στόχο του από πίσω, κολλάει ένα αυτοκόλλητο στην κοπέλα που προσπαθεί να απομακρυνθεί και όταν εκείνη των ρωτάει τι έκανε, ο τσολιάς απαντάει:
«έλα που δε σ άρεσε»…
Αυτά και άλλα πολλά παρόμοιας «αισθητικής» συνέθεσαν το επεισόδιο του οποίου το περιεχόμενο ήταν υποτίθεται αντιμνημονιακό και αντικυβερνητικό. Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις των περαστικών γυναικών, κάποιες από τις οποίες ήταν ανεκτικές και σε ένα βαθμό συμμετείχαν στο «αστείο», η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι αντί να περάσει το μήνυμα της αντίστασης σε μια κυβέρνηση που τα τελευταία δυο χρόνια και σε αντίθεση με όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις υποχωρεί στις απαιτήσεις των δανειστών σε βάρος της κοινωνίας, το πραγματικό μήνυμα που πέρασε ήταν ότι οποιοσδήποτε δικαιούται να σταματάει μια γυναίκα στο δρόμο και να ακουμπάει το σώμα της.
Ο άντρας πρέπει να ξέρει, όπως ξέρει και ο τσολιάς, ότι μια ενδεχόμενη άρνηση δεν πρέπει να τον αποθαρρύνει. Μπορεί η γυναίκα-στόχος να σου πει «όχι» ή να συμπεριφέρεται με αμηχανία (προφανώς πάνω στην προσπάθειά της να μη θεωρηθεί «υστερική», ιδιαίτερα όταν υπάρχει μία κάμερα στραμμένη πάνω της) αλλά στην πραγματικότητα θέλει ένα χέρι πάνω στο στήθος της. Αυτό ήταν το πραγματικό μήνυμα της εκπομπής και όχι τα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια, η λιτότητα, κλπ.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο σεξισμός που πλασάρεται σαν αθώο χιούμορ και μάλιστα από την πλευρά ενός προοδευτικού-αριστερού χώρου, μόνο αθώος δεν είναι. Καμία «σάτιρα», όσο κι αν προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τα μνημόνια, δεν μπορεί να νομιμοποιεί τη σεξουαλική παρενόχληση. Κανένα «αστείο» δεν μπορεί να προκαλέσει γέλια, όταν παρουσιάζει μια σεξιστική παρενόχληση σαν «φυσιολογική» ή «αθώα».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/katantia-gia-tin-ellinofreneia-hioymor-me-oligi-apo-sexoyaliki-parenohlisi-video#ixzz4XGkoOp4N
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …