Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοψία Φλαμπουράρη στους …σκουπιδοτενεκέδες!

Συναντήθηκαν στο λεωφορείο. Και ο κύριος για να πειράξει την –προφανώς ΣΥΡΙΖΑία- φίλη του τη ρώτησε:
-Ετοιμάζεσαι για τη συγκέντρωση;
-Ποια συγκέντρωση;
-Μετά το τριήμερο εξορμήσεων των κυβερνητικών στελεχών (σσ: εννοούσε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Γενάρη του 2017) ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει και κεντρική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων «της για πρώτη φορά Αριστεράς» διακυβέρνηση.
-Μα δεν ανακοίνωσε κάτι τέτιο.
-Έχω πληροφορίες «από πολύ ψηλά», είπε ο κύριος με όση σοβαροφάνεια μπορούσε να δείξει. Και πρόσθεσε: «Αφού ξέρω και τα συνθήματα».
-Για πέστα! ζήτησε η κυρία
-«Ούτε Μητσοτάκης ούτε Σαμαράς / καλύτερα μνημόνια γίνονται από μάς» ή σε παραλλαγή: «Ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς/ καλύτερα μνημόνια γίνονται από μάς» είπε ο κύριος.
Η κυρία ξεροκατάπιε. Ψέλισε κάτι που χάθηκε μέσα στα γέλια κάποιων.
-Θά ‘χουν και το σύνθημα «κρατάτε» -και μάλιστα γερά- που έλεγε ο ταξιτζής στο Φλαμπουράρη έξω απ’ το Σκάι όταν πήγαινε στην εκπομπή του Αυτιά (σσ: στις 29.1.2017), πρόσθεσε ακουμπιτά άλλος επιβάτης.
-Και ’γώ είπα στη γυναίκα μου να μην κατεβάζει δίπλα στον κάδο της ανακύκλωσης τα φαγητά που θα πετούσε, πέταξε κάποιος στο εντελώς ξεκούδουνο.
-Μα αυτό δεν είναι σύνθημα! είπε ο κύριος που ξεκίνησε το καλαμπούρι.
-Ναι δεν είναι σύνθημα. Αλλά μπορεί να χαλάσει την «εικονική πραγματικότητα» –όπως θά ’λεγε κι ο Πολλάκης- του Φλαμπουράρη, επέμενε ο επιβάτης.
Η κουβέντα άναψε και δόθηκαν οι εξηγήσεις: Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στην εκπομπή του Σκάι είπε: «Από αυτόν τον αγώνα που κάναμε (σσ: αναφέρθηκε στους δανειστές) ήρθαν και κάποια αποτελέσματα». Και –ανάμεσα σε άλλα- έφερε και το εξής παράδειγμα: «Όπως έχετε παρατηρήσει, δεν βλέπετε πια άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα ή παιδί, να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για το φαγητό του»(!)
«Εξαρτάται τι ώρα βγαίνει ο καθένας στο δρόμο», παρατήρησε ο Γιώργος Αυτιάς.  «Ο,τι ώρα κι αν βγαίνει. Από το πρωί είμαι στον δρόμο. Δεν βλέπεις τέτοια πράγματα. Αυτό που είχε επεκταθεί τρομακτικά την περίοδο του 2014», απάντησε –με στόμφο κιόλας- ο υπουργός Επικρατείας.
Και ο επιβάτης που αναφέρθηκε στην προτροπή πρός τη γυναίκα του, έδωσε κι άλλες διευκρινίσεις: «Στη γειτονιά μου, είπε, είδαμε κάποια στιγμή μια γειτόνισσά μας να ρίχνει κλεφτές ματιές, όταν ήταν δίπλα στο σκουπιδοτενεκέ. Και όταν νόμισε ότι δεν τη βλέπει κανείς άρπαξε μια σακούλα με τρόφιμα που ήταν κρεμασμένη στο σκουπιδοτενεκέ. Την άλλη μέρα εμφανίστηκε την ίδια ώρα, κάνοντας την ίδια έρευνα. Έτσι, με τη γυναίκα μου, αποφασίσαμε να δώσουμε κάποια τρόφιμα στη γειτόνισα. Σκεφτήκαμε όμως ότι μπορεί, λόγω αξιοπρέπειας, να αρνηθεί. Κι έτσι προχωρήσαμε στη “βουβή αλληλεγγύη”: Να αφήνουμε σε τακτά διαστήματα μια σακούλα με τρόφιμα δίπλα στο κάδο της ανακύκλωσης. Και πράγματι η κυρία έρχεται και τα παίρνει».
-Ε, τώρα θα το κόψουμε κι αυτό, κατέληξε με πικρή ειρωνία.
-Γιατί; ρώτησε κάποιος.
-Για σκέψου να περάσει ο Φλαμπουλάρης απ’ τη γειτονιά μου και να πέσει πάνω στη γειτόνισά μου την ώρα που ξεκρεμάει τη σακούλα με τα τρόφιμα. Αυτό θα ’ναι μια στοχευμένη «δολοφονία χαρακτήρα» του υπουργού που έχει υπό την ευθύνη του την καθημερινότητα! Δηλαδή τη βαρβαρότητα, που την παρουσιάζει –τόσο ξεδιάντροπα – εικονικά και όχι στις πραγματικές διαστάσεις της;
Η εύθυμη διάθεση που είχε δημιουργηθεί απ’ το αρχικό χωρατό του κυρίου για τη φανταστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ εξατμίστηκε. Κι όσοι γέλασαν στην αρχή αποχαιρετούσαν βλοσυρά στις στάσεις που κατέβαιναν…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σπαρακτικό: Ηλικιωμένη δε μπορεί να πάρει δώρα στα εγγόνια της, λόγω του ορίου των 2300 ευρώ ανά μήνα των capital controls

Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, βρέθηκε ηλικιωμένη για να εξιστορήσει το προσωπικό της δράμα, το οποίο κορυφώνεται όσο πλησιάζει το Πάσχα. Όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό, μόλις χτες, προσπάθησε να αγοράσει σοκολοτένια αυγά για τα εγγόνια της, περίπου 20 μέρες πριν το Πάσχα, και έντρομη πληροφορήθηκε πως δε μπορούσε να σηκώσει άλλα λεφτά από τον προσωπικό της λογαριασμό, αφού είχε ήδη πιάσει το όριο των 2.300 ευρώ το μήνα, ποσό δηλαδή πάνω από το οποίο κανένας μας δε μπορεί να σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό, εξαιτίας των capital controls. Η άτυχη συμπολίτης μας, είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει ακόμα 10 μέρες, προτού το όριο μηδενιστεί με την αρχή του νέου μήνα και μπορεί εκ νέου να σηκώσει τα 2.300 ευρώ. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι, όπως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, δε χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού με τον κατώτατο μισθό να είναι τα 580 ευρώ και τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται στα 865 ευρώ, ελάχιστοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε …

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις