31/1/17

Αυτοψία Φλαμπουράρη στους …σκουπιδοτενεκέδες!

Συναντήθηκαν στο λεωφορείο. Και ο κύριος για να πειράξει την –προφανώς ΣΥΡΙΖΑία- φίλη του τη ρώτησε:
-Ετοιμάζεσαι για τη συγκέντρωση;
-Ποια συγκέντρωση;
-Μετά το τριήμερο εξορμήσεων των κυβερνητικών στελεχών (σσ: εννοούσε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Γενάρη του 2017) ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει και κεντρική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων «της για πρώτη φορά Αριστεράς» διακυβέρνηση.
-Μα δεν ανακοίνωσε κάτι τέτιο.
-Έχω πληροφορίες «από πολύ ψηλά», είπε ο κύριος με όση σοβαροφάνεια μπορούσε να δείξει. Και πρόσθεσε: «Αφού ξέρω και τα συνθήματα».
-Για πέστα! ζήτησε η κυρία
-«Ούτε Μητσοτάκης ούτε Σαμαράς / καλύτερα μνημόνια γίνονται από μάς» ή σε παραλλαγή: «Ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς/ καλύτερα μνημόνια γίνονται από μάς» είπε ο κύριος.
Η κυρία ξεροκατάπιε. Ψέλισε κάτι που χάθηκε μέσα στα γέλια κάποιων.
-Θά ‘χουν και το σύνθημα «κρατάτε» -και μάλιστα γερά- που έλεγε ο ταξιτζής στο Φλαμπουράρη έξω απ’ το Σκάι όταν πήγαινε στην εκπομπή του Αυτιά (σσ: στις 29.1.2017), πρόσθεσε ακουμπιτά άλλος επιβάτης.
-Και ’γώ είπα στη γυναίκα μου να μην κατεβάζει δίπλα στον κάδο της ανακύκλωσης τα φαγητά που θα πετούσε, πέταξε κάποιος στο εντελώς ξεκούδουνο.
-Μα αυτό δεν είναι σύνθημα! είπε ο κύριος που ξεκίνησε το καλαμπούρι.
-Ναι δεν είναι σύνθημα. Αλλά μπορεί να χαλάσει την «εικονική πραγματικότητα» –όπως θά ’λεγε κι ο Πολλάκης- του Φλαμπουράρη, επέμενε ο επιβάτης.
Η κουβέντα άναψε και δόθηκαν οι εξηγήσεις: Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στην εκπομπή του Σκάι είπε: «Από αυτόν τον αγώνα που κάναμε (σσ: αναφέρθηκε στους δανειστές) ήρθαν και κάποια αποτελέσματα». Και –ανάμεσα σε άλλα- έφερε και το εξής παράδειγμα: «Όπως έχετε παρατηρήσει, δεν βλέπετε πια άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα ή παιδί, να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για το φαγητό του»(!)
«Εξαρτάται τι ώρα βγαίνει ο καθένας στο δρόμο», παρατήρησε ο Γιώργος Αυτιάς.  «Ο,τι ώρα κι αν βγαίνει. Από το πρωί είμαι στον δρόμο. Δεν βλέπεις τέτοια πράγματα. Αυτό που είχε επεκταθεί τρομακτικά την περίοδο του 2014», απάντησε –με στόμφο κιόλας- ο υπουργός Επικρατείας.
Και ο επιβάτης που αναφέρθηκε στην προτροπή πρός τη γυναίκα του, έδωσε κι άλλες διευκρινίσεις: «Στη γειτονιά μου, είπε, είδαμε κάποια στιγμή μια γειτόνισσά μας να ρίχνει κλεφτές ματιές, όταν ήταν δίπλα στο σκουπιδοτενεκέ. Και όταν νόμισε ότι δεν τη βλέπει κανείς άρπαξε μια σακούλα με τρόφιμα που ήταν κρεμασμένη στο σκουπιδοτενεκέ. Την άλλη μέρα εμφανίστηκε την ίδια ώρα, κάνοντας την ίδια έρευνα. Έτσι, με τη γυναίκα μου, αποφασίσαμε να δώσουμε κάποια τρόφιμα στη γειτόνισα. Σκεφτήκαμε όμως ότι μπορεί, λόγω αξιοπρέπειας, να αρνηθεί. Κι έτσι προχωρήσαμε στη “βουβή αλληλεγγύη”: Να αφήνουμε σε τακτά διαστήματα μια σακούλα με τρόφιμα δίπλα στο κάδο της ανακύκλωσης. Και πράγματι η κυρία έρχεται και τα παίρνει».
-Ε, τώρα θα το κόψουμε κι αυτό, κατέληξε με πικρή ειρωνία.
-Γιατί; ρώτησε κάποιος.
-Για σκέψου να περάσει ο Φλαμπουλάρης απ’ τη γειτονιά μου και να πέσει πάνω στη γειτόνισά μου την ώρα που ξεκρεμάει τη σακούλα με τα τρόφιμα. Αυτό θα ’ναι μια στοχευμένη «δολοφονία χαρακτήρα» του υπουργού που έχει υπό την ευθύνη του την καθημερινότητα! Δηλαδή τη βαρβαρότητα, που την παρουσιάζει –τόσο ξεδιάντροπα – εικονικά και όχι στις πραγματικές διαστάσεις της;
Η εύθυμη διάθεση που είχε δημιουργηθεί απ’ το αρχικό χωρατό του κυρίου για τη φανταστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ εξατμίστηκε. Κι όσοι γέλασαν στην αρχή αποχαιρετούσαν βλοσυρά στις στάσεις που κατέβαιναν…