Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για τον «Μαρινόπουλο»

Εκδόθηκε σήμερα από το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ «Μαρινόπουλου» και «Σκλαβενίτη». Η έκδοση της απόφασης, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν σημαίνει όμως το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Τόσο τα κλαδικά σωματεία όσο και οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι, έχουν επισημάνει πως η όποια συμφωνία δεν αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Το αρχικό κείμενο περιλάμβανε μια σειρά σημεία, όπως τα κλαδικά σωματεία ανέδειξαν, που εξασφαλίζουν στη νέα εταιρεία, που θα προκύψει από την έγκριση της εξαγοράς από το δικαστήριο, λυμένα χέρια ώστε να χειροτερεύσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις του προσωπικού.
Η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, συσπειρωμένοι στα σωματεία και στις Επιτροπές, συζητήθηκε σε περιοδείες και συσκέψεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε καταστήματα της αλυσίδας.
Στην Αττική, οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν το περασμένο Σάββατο στα καταστήματα της επιχείρησης σε Νέα Ιωνία, Αμπελόκηπους, Περιστέρι και Αργυρούπολη, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έγινε σύσκεψη των Επιτροπών στα γραφεία του Σωματείου.
Το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή.
Σωματεία και Επιτροπές υπενθυμίζουν στους εργαζόμενους ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν η δική τους δράση, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και στάσεις εργασίας, που άσκησαν πίεση στην εργοδοσία ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να παραμείνουν στη δουλειά, καλώντας τους να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τώρα.