Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα παράπονά σας στο... κρατητήριο

Στο ακραίο σημείο να ζητά τη σύλληψη αντιπολιτευόμενων συμβούλων έφτασε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, καταθέτοντας προχθές μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κατά του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία», Χρ. Κορτζίδη, και του δημοτικού συμβούλου Τ. Κοροβέση, για συκοφάντηση διά του Τύπου (εκκινώντας, έτσι, διαδικασίες αυτόφωρης σύλληψης), με αφορμή τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας της αντιπολιτευόμενης παράταξης: «Ζημιώνει τον δήμο για χατίρι του Λάτση».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν στις προθέσεις που έχει εκφράσει ο δήμαρχος, Γ. Κωνσταντάτος, για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε μια έντονα αστικοποιημένη περιοχή όπου βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Σουρμένων, δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης, στο πλαίσιο της απομάκρυνσης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων από την έκταση που πωλήθηκε στη «Lamda Development» (βλ. «Εφ.Συν.» 5/11/2015: «O δήμος φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας»).

Υπόνοιες συναλλαγής
Κατά τη δημοτική αρχή, το δημοσίευμα της παραταξιακής εφημερίδας «δεν αιτιολογεί πώς "ζημιώνεται" ο δήμος, ενώ παράλληλα αφήνει υπόνοιες συναλλαγής γράφοντας στην εφημερίδα του ότι ο δήμαρχος κάνει "χατίρι" επιχειρηματία».

«Είναι πρωτοφανές ένας δήμαρχος να ζητά τη σύλληψη της αντιπολίτευσης γιατί κατά τη γνώμη του τον συκοφαντεί, τη στιγμή που αυτά που γράφουμε είναι απολύτως πραγματικά και τεκμηριωμένα. Ενώ λοιπόν προωθεί μια λύση για τον Σταθμό που βλάπτει τον δήμο, τον ενόχλησε η εφημερίδα μας και ζητά τη σύλληψή μας», απαντά στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κορτζίδης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος ταυτίζεται με τα συμφέροντα του επενδυτή. Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επένδυσης, χωρίς καμία επιφύλαξη», σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος, συμπληρώνοντας για τον κ. Κωνσταντάτο:«Τον Λάτση τον έχει σαν χορηγό. Επίσημα έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και έχου ν γίνει δεκτές από την πλειοψηφία χορηγίες του Λάτση για την ανακατασκευή μιας αίθουσας ΚΑΠΗ και την ανάπλαση μιας παιδικής χαράς. Δεν μπορείς να τον έχεις ως χορηγό και να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του Δημοσίου ως δήμαρχος. Εμφανώς λειτουργεί ως υποστηρικτής του Λάτση και εμφανίζεται ως μεσολαβητής του στην τοπική κοινωνία, λέγοντας "θα σας βρω δουλειές άμα ξεκινήσει η επένδυση"», περιγράφει ο κ. Κορτζίδης.

Για προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της ακεραιότητάς του «με ανυπόστατες κατηγορίες και λιβελογραφήματα με τα οποία όχι μόνο αφήνουν υπονοούμενα για χρηματισμό μου αλλά με στοχοποιούν απέναντι σε περιθωριακές ομάδες που μου επιτέθηκαν άνανδρα το περασμένο καλοκαίρι μέσα στο δημαρχείο» κάνει λόγο με δήλωσή του ο κ. Κωνσταντάτος.

Κατηγορώντας την αντιπολιτευόμενη παράταξη ότι «απουσία αντιπολιτευτικού λόγου και πολιτικών επιχειρημάτων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια», καταλήγει: «Η ανοχή τελείωσε. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

«Η παράταξή μας ποτέ δεν στηρίχθηκε στη συκοφαντία για να πετύχει πολιτικά οφέλη. Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα μας είναι απολύτως τεκμηριωμένα και όπου κληθούμε να τα αποδείξουμε είμαστε σε θέση να το κάνουμε», αναφέρει η «Δημοτική Συνεργασία».

ΠΗΓΗ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ http://www.efsyn.gr/arthro/ta-parapona-sas-sto-kratitirio