Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσα ψέματα αντέχεις;

Του Δημήτρη Νίκογλου

Ζούμε σε μια εποχή  του ανατέλλοντος 2017 όπου ορισμένοι πολιτικοί το ψέμα αντί να το ποινικοποιήσουν το έχουν αναγάγει σε επιστήμη, και όλα αυτά, για την πολιτική τους επιβίωση.
Σίγουρα δεν θα γνωρίζετε "κανέναν πολιτικό που να ψεύδεται", διότι είναι τόσο ίδιοι όλοι τους, που το διαφορετικό έναντι του συνόλου, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Ψέματα φίλοι μου λέμε όλοι, αλλά έχει σημασία το ποιος τα λέει, ποια η βαρύτητά τους, και που απευθύνονται.. Εγώ θα σταθώ στα ψέματα  των πολιτικών της κυβέρνησης  που η ισχύ και η βαρύτητα των όσων λένε έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και κατ επέκταση στην οικονομία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Μας είπαν, δεν θα κοπούν οι συντάξεις, οι συντάξεις κόπηκαν,  - δεν θα μειωθούν  οι μισθοί,οι μισθοί μειώθηκαν,  - δεν θα γίνουν απολύσεις, απολύσεις  έγιναν.  - Και όλα αυτά να σας πω πως 
ειπώθηκαν από χείλη "σοβαρών ανθρώπων" που εδώ στην Ελλάδα τους ονομάζουμε "σοβαρούς πολιτικούς"..

Άραγε εδώ στην πολιτική σκηνή διότι περί θεάτρου πρόκειται,   οι "σοβαροί πολιτικοί" πως ξεχωρίζουν; με ταμπέλα; ερωτώ γιατί δεν πιστεύω πια πως υπάρχει  πολίτης που μπορεί να πιστέψει έτσι αβίαστα κάποιον πολιτικό για τα όποια καλά του υπόσχεται.

Κυβερνητικός βουλευτής της περιοχής μου κάποτε είχε πει πως οι πολίτες θέλουν το παραμύθι τους, στην αρχή τον παρ εξήγησα, μετά ωρίμου σκέψεως όμως τον δικαίωσα, γιατί δεν μπορεί να μην δεν καταλαβαίνεις  το παραμύθι, και να μη ρωτάς όπως θα έκανε κάθε παιδί που δεν  θα είχε καταλάβει το νόημα του παραμυθιού.. Συμπέρασμα;  μας αρέσουν τα παραμύθια. 

Οι πολιτικοί της χώρας μας και οι παλαιοί πρωτίστως, ίσως να 'ναι οικείοι με το ψέμα, έτσι  επιβίωναν τόσα χρόνια στα έδρανα της βουλής,  αλλά οι νέοι πολιτικοί, το μέλλον αυτού του τόπου όπως τους αποκαλούμε, δεν το έχουν ανάγκη. Οι νεοεισερχόμενοι  στον πολιτικό στίβο δεν έχουν λόγο να ψεύδονται, και είναι αυτοί που πρέπει να φέρουν ένα άλλο ήθος στην πολιτική, είναι επιτακτική ανάγκη. Οι της παλαιάς σχολής πολιτικοί με τα καμώματά τους, τα ψέματά τους, και την παλαιοκομματική τους αντίληψη,  μας  έφεραν σ' αυτό το δυσβάσταχτο σήμερα.

Θα τους έλεγα ανίκανους, μα αυτό θα τους έδινε κάποια ελαφρυντικά ...

Η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτικούς με ήθος που θα μπορέσουν να γεφυρώσουν το χάσμα που δημιούργησαν ορισμένοι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί, ανάξιοι των καθηκόντων και  της εμπιστοσύνης που τους δόθηκε,  και να ξανακάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχουν και πολιτικοί έντιμοι, που το μόνο μέλημά τους είναι το καλό του κοινωνικού συνόλου, και κατ επέκταση του Κράτους στο οποίο καλέστηκαν με την ψήφο του λαού  να βοηθήσουν.

Όχι άλλα ψέματα κύριοι, κάνουν κακό σε σας και τους γύρω σας

Blogger Dimitris Nikogloy 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σπαρακτικό: Ηλικιωμένη δε μπορεί να πάρει δώρα στα εγγόνια της, λόγω του ορίου των 2300 ευρώ ανά μήνα των capital controls

Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, βρέθηκε ηλικιωμένη για να εξιστορήσει το προσωπικό της δράμα, το οποίο κορυφώνεται όσο πλησιάζει το Πάσχα. Όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό, μόλις χτες, προσπάθησε να αγοράσει σοκολοτένια αυγά για τα εγγόνια της, περίπου 20 μέρες πριν το Πάσχα, και έντρομη πληροφορήθηκε πως δε μπορούσε να σηκώσει άλλα λεφτά από τον προσωπικό της λογαριασμό, αφού είχε ήδη πιάσει το όριο των 2.300 ευρώ το μήνα, ποσό δηλαδή πάνω από το οποίο κανένας μας δε μπορεί να σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό, εξαιτίας των capital controls. Η άτυχη συμπολίτης μας, είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει ακόμα 10 μέρες, προτού το όριο μηδενιστεί με την αρχή του νέου μήνα και μπορεί εκ νέου να σηκώσει τα 2.300 ευρώ. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι, όπως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, δε χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού με τον κατώτατο μισθό να είναι τα 580 ευρώ και τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται στα 865 ευρώ, ελάχιστοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε …

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις