Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικίνδυνα μυθεύματα ξανά στο διαδίκτυο

Διαψεύστηκαν μια μέρα μετά οι τοπικές και όχι μόνο ιστοσελίδες που έσπευσαν την Κυριακή το βράδυ να υιοθετήσουν και να αναδημοσιεύσουν ψευδές ρεπορτάζ του nantiareport.gr για δήθεν «Σοβαρά επεισόδια από οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων» στην περιοχή μας συνοδευόμενα από φωτογραφίες με ματ. Ούτε κουκουλοφόροι, ούτε μολότωφ, ούτε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις στο δήμο. Τίποτα από αυτά δε συνέβησαν στην πραγματικότητα.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη τακτική που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με στόχο να παρουσιαστεί μια αρνητική εικόνα για κινήματα, κινήσεις και πρωτοβουλίες που δρουν στον δήμο μας εδώ και χρόνια. Και φυσικά καμία ιστοσελίδα ποτέ δεν ανακάλεσε τα γραφόμενά της.
Σύμφωνα με την Αστυνομία τα περιβόητα «επεισόδια» ήταν τελικά συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων (ίσως οπαδών αθλητικών ομάδων) που δεν έγιναν στη διασταύρωση των Λ. Ιασωνίδου & Γούναρη αλλά έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης. Το «ρεπορτάζ» έκανε λόγο μάλιστα και για προσαγωγές 21 ατόμων. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πότε άραγε θα σταματήσει αυτού του είδους η δημοσιοποίηση ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων;