Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΕΡΓΙΑ Ο «αστρολόγος» Τόμσεν και η «περήφανη» κυβέρνηση

Ο Πολ Τόμσεν, ως στέλεχος του ΔΝΤ, που δεν έχει καταστρέψει και λίγες χώρες, όπου πήγε να «βοηθήσει», δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τον «αστρολόγο» για την ανεργία στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα σε 21 χρόνια, προέβλεψε. Όχι σε 20, σε 21 χρόνια συγκεκριμένα.

Οι προβλέψεις του Τόμσεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου «Europe's Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, δεν ήταν μόνο για την Ελλάδα. Η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία 6, για να μειώσουν την ανεργία στα επίπεδα της περιόδου 2001- 2007.
Oι «αστρολόγοι» τύπου Τόμσεν δεν έχουν κανένα πρόβλημα που στην Ελλάδα 
  • μακροχρόνια άνεργοι (θεωρούνται εκείνοι που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και πάνω, ανεξάρτητα αν έχουν εργαστεί το παρελθόν) είναι 7 στους 10 ανέργους (73,8% των ανέργων), δηλαδή 820.000 άνθρωποι,
  • 9 στους 10 ανέργους δεν παίρνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε επίδομα ανεργίας ούτε επιδότηση απασχόλησης (το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα το παίρνει μόνο το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων),
  • μόνο τετραετία των δύο μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων και μείωση  κατά 47% στον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας .Τα παραπάνω προκύπτουν από της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που δημοσίευσε, πρόσφατα, η εφημερίδα «Τα Νέα».
Οι «αστρολόγοι» τύπου Τόμσεν δεν έχουν κανένα πρόβλημα που στην Ελλάδα 
  • 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα. Δεν είναι παλιά τα στοιχεία. Περιλαμβάνονται στην έκθεση του Σεπτεμβρίου 2016 της ΕΛΣΤΑΤ για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα και τα δημοσίευσε η Ημερησία, τον Οκτώβριο. 
Οι «έξυπνες» και «λεβέντικες» απαντήσεις από το Μαξίμου 
Το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσε, ειρωνικά, στον Τόμσεν, επισημαίνοντας πως μπορεί να συνεχίσει τις εξαιρετικά επιτυχημένες προβλέψεις του, όπως τότε που προέβλεψε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και είχαμε ύφεση. Του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τον προέτρεψε να καταγράψει τις απόψεις του σ' ένα blog.
Οι «έξυπνες» και «λεβέντικες» απαντήσεις στον συνεργάτη της κυβέρνησης (το ΔΝΤ μας …μας σώζει και με απόφαση του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) είναι καλές για να παίξουν για λίγες ώρες  στα ΜΜΕ και να γραφτεί: Σκληρή απάντηση έδωσε η κυβέρνηση στον Τόμσεν και τα λοιπά και τα λοιπά. Επί της ουσίας, όμως, δεν λένε τίποτα.
Οι δανειστές, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, καθορίζουν, σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψαν,ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια στην εφαρμογή της πολιτικής που έχει εξαθλιώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα. Η ανεργία είναι εδώ και καμία δουλειά δεν βρίσκεται με τις «περήφανες» απαντήσεις του Μαξίμου.
Να σημειωθεί, βέβαια, πως αυτή η «περηφάνια» χάνεται όταν φτάνουμε στο δια ταύτα. Τότε είναι η ώρα των…επιστολών, όπως η πρόσφατη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους καλούς εταίρους…:«Eπί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο»
Το «καλό» και «καλό» ΔΝΤ 
Κι επειδή τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση έχει …αποφασίσει «αντάρτικο» στο «κακό ΔΝΤ», ας θυμίσουμε πως παλιότερα, σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα, υπήρχε και «καλό ΔΝΤ».
Αυτά, βέβαια ήταν …παλιά, τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την ηγεσία του Ταμείο και είπε πως το ΔΝΤ «κατανοεί το αυτονόητο»υποστηρίζοντας πως «εδώ (στις ΗΠΑ), μπορούμε να βρούμε συμμάχους για να αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές». Ακόμα κι αν δεν θέλει κάποιος να πάει τόσο πίσω ας θυμίσουμε μόνο το μνημόνιο, όπου ο περιγράφεται ο ρόλος του «καλού ΔΝΤ».
Οι διεθνείς εξελίξεις σε σχέση του ΔΝΤ, αν επιβεβαιωθούν, δεν έχουν καμία σχέση με τους τεμενάδες της κυβέρνησης στους δανειστές (στην πράξη), άρα και στο «καλό» και στο «κακό» ΔΝΤ.
Αυτό που παραμένει είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, που κάθε μέρα προσπαθούν να επιβεβαιώσουν. Οι άνεργοι, που σύμφωνα με το σκεπτικό του Τόμσεν, μπορούν να περιμένουν καμία εικοσαριά χρόνια (21 για την ακρίβεια…). Οι άνεργοι, που σύμφωνα με την κυβέρνηση …μειώνονται και προστίθενται σε αυτούς οι μισοάνεργοι της μερικής απασχόλησης και της εργασίας λίγων ωρών των την εβδομάδα ή το μήνα
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …