Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης

Ο Γ. Κοτανίδης για τις αποδοκιμασίες του Αλ. Τσίπρα στην παράσταση «Ομπίντα, Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη»

Με αφορμή δημοσιεύματα περί αποδοκιμασιών κατά του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Κοτανίδης, που έγραψε και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ομπίντα, Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη», αναφέρεται στο περιστατικό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook
Διάβασα στον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο ότι κατά την είσοδο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης στην παράστασή μας «ΟΜΠΙΝΤΑ, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη», υπήρξε γιουχάισμα εναντίον του από τους θεατές και ότι παρενέβην να σταματήσω τον «εμφύλιο» λέγοντας «ειρήνη υμίν». Μου τηλεφώνησαν και μου τηλεφωνούν αρκετά ΜΜΕ για να μάθουν τι έγινε.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να πω ότι πράγματι, μια μικρή ομάδα θεατών αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα αλλά ως εκεί. Και παρενέβην για να προλάβω οποιαδήποτε ένταση που θα έκανε κακό στην παράσταση. Καλωσόρισα όλους τους θεατές, ευχήθηκα «καλή χρονιά» και είπα ότι «το θέατρο ενώνει». Όταν στο τέλος της παράστασης ο κ. Τσίπρας ερχόταν στα παρασκήνια να μας συγχαρεί, μια κυρία τον αποδοκίμασε και πάλι λέγοντας ότι «του αξίζει να μείνει στη Σιβηρία».
Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός μου πολιτισμός με ωθούν να πω και τούτο: Είναι τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου ότι μας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας για να δει τη δουλειά μας, όπως είναι τιμή μας ο ερχομός του κάθε θεατή. Το γεγονός ότι στο πολιτικό πεδίο οι απόψεις μου είναι δηλωμένα αντίθετες περιποιεί τιμή στον ίδιο.
Είναι ανάγκη νομίζω να διαχωρίσουμε τους θεσμούς από τη μικροπολιτική.