Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!


Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:


Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!


Αυτό το αναλλοίωτο της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης τους, οφείλετο σε δυο λόγους:


Πρώτον: Στη βαθειά πίστη τους, προς ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!


Και Δεύτερον: Στην επικράτηση μέσα στη ψυχή τους, του γεγονότος ότι: Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ αποτελούνένα αδιάσπαστο δίδυμο, με άρρηκτους δεσμούς!!!


Αυτή δε, η βαθειά πίστη ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΝ ΑΓΙΑΝ ΤΡΙΑΔΑ και η βαθειά πεποίθηση ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, έχουν άρρηκτους δεσμούς μεταξύ τους, διακατείχε, τόσο τον απλό λαό όσο και τις επιφανείς προσωπικότητες, τους αγωνιστές και τους ιστορικούς της εποχής εκείνης.


Δια του λόγου το αληθές, θα σας αναφέρω μερικέςαυτούσιες ρήσεις, επιφανών προσώπων, αγωνιστών και ιστορικών, που έζησαν και μεγαλούργησαν, στους δύσκολους χρόνους της Τουρκοκρατίας:


·       «Ελάτε μ’ ένα ζήλο σ’ ετούτον τον καιρό, να κάμωμεν τον όρκον επάνω στον Σταυρόν» (Ρήγας Φερραίος. Θούριος)


·       «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώσει την αυτονομία του γένους. Οι Έλληνες πολέμησαν όχι μόνο υπέρ πατρίδος αλλά και υπέρ πίστεως» (Αδαμάντιος Κοραής)


·       «Το όνομα της Ελλάδος, άνευ του Χριστιανισμού, ίσως δεν ήθελεν υπάρχει σήμερον» (Σπυρίδων Ζαμπέλιος, ιστορικός)


·       «Η ημέρα (της επανάστασης), την οποίαν επιθυμούσαν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε… δια να λάμψη πάλιν ο Σταυρός και να λάβη πάλιν η Ελλάς… την ελευθερίαν της… Ό,τι και αν εκάμαμεν ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Πρόνοιας» (Άνθιμος Γαζής)


·       «Η Ελληνική γλώσσα είναι γλώσσα της Ορθοδόξου Εκκλησίας» (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)


·       «Αφού ο θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος, δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του» (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)


Άγιοι Αρχιερείς


Με όλα αυτά που σας εξέθεσα παραπάνω, πιθανόν σε πολλούς αναγνώστες, αυτής της ανοιχτής επιστολής μουπρος τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, να δημιουργηθεί το εξής εύλογο ερώτημα:


Πως οι υπόδουλοι Έλληνες μέσα στα τόσα και τόσα χρόνια σκλαβιάς και καταπίεσης, διατήρησαν άσβεστη την πίστη τους, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ;


Και ποίοι ήταν επιτέλους αυτοί, που διαπαιδαγωγούσαν γενιές και γενιές των σκλαβωμένων Ελλήνων, με τέτοια ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ;


Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή και εύκολη και είναι η εξής:


Επειδή στο υπόδουλο Ελληνικό Έθνος, το κράτος ήταν παντελώς ανύπαρκτο, κρατικοί οικονομικοί πόροι, δεν υφίσταντο.


Έτσι, στα κατώτερα και ανώτερα σχολεία, χρέη δασκάλου (χωρίς αμοιβή), επιτελούσαν οι Ιερείς και οι Ιερομόναχοι, κάτω από την Υψηλή και άγρυπνη καθοδήγηση, των Αγίων Αρχιερέων, της εποχής εκείνης !!!


Για βιβλία δε, στα κατώτερα και ανώτερα σχολεία, χρησιμοποιούσαν, ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ(Αγία Γραφή, βιβλία των Ιεροψαλτών κ.λ.π.)


Έτσι, στη σκλαβωμένη Ελλάδα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,Η ΠΑΙΔΕΙΑ ήταν ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ !!!


ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ:


·       Κάθε μέρα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα της εποχής εκείνης, μέσα από ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, μάθαιναν την Ελληνική γλώσσα !!!


·       Κάθε μέρα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα της εποχής εκείνης, μέσα από τα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, με τους ευσεβείς δασκάλους τους (ιερείς και ιερομονάχους), μιλούσαν για ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ και μιλούσαν ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!!!


·       Κάθε μέρα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα της εποχής εκείνης, μέσα από τα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,αποθήκευαν στα νεανικά μυαλά τους, ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !!!


Με μια τέτοια Ελληνοχριστιανική Παιδεία, γαλουχήθηκαν, γενιές και γενιές της σκλαβωμένης Ελλάδας.


Και όταν ήλθε η ευλογημένη αυτή ώρα του ξεσηκωμού, το φρόνημα των Ελλήνων (Εθνικό και θρησκευτικό) χάρις στην Ελληνοχριστιανική Παιδεία τους, βρισκόταν σε απαράμιλλα ύψη!!!


ü  Οι αγωνιστές του 1821, πολεμούσαν και υπέρ πατρίδος και υπέρ πίστεως !!!


ü  Οι αγωνιστές του 1821, εφορμούσαν κατά των Οθωμανικών στρατευμάτων, με ακαταμάχητο και φλογερό πάθος αναφωνώντας: «ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ !!!!»


ü  Οι αγωνιστές του 1821, στις Εθνοσυνελεύσεις, τις αποφάσεις τις έπαιρναν ξεκινώντας πάντα με τη φράση«ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ!!! »


Έτσι λοιπόν, με εφαλτήριο και κινητήρια δύναμη ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ, οι σκλαβωμένοι Έλληνες του 1821 ξεσηκώθηκαν και έφτασαν ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, την οποίαν εμείς σήμερα απολαμβάνουμε !!!


Άγιοι Ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδας!


Με την ιδιότητά μου, ως ερευνητού στο χώρο της Μαθηματικής Επιστήμης και στο χώρο της Εκπαίδευσης γενικότερα, αισθάνομαι την ανάγκη να σας μιλήσω και για την παιδεία του σήμερα!!!


Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, τολμώ να πω ότι είναι ΜΙΑ ΑΘΕΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!


Τους λόγους δε, που οδηγηθήκαμε σε μια τέτοια ΑΘΕΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, σας τους παραθέτω στις παρακάτω γραμμές.


Με μόνη εξαίρεση ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ αυτόν ‘’ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ’’, που διακρινόταν, για τη βαθειά πίστη του, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, όλοι οι άλλοι κυβερνήτες της Ελεύθερης Ελλάδας ή είχαν αιματοκρίτη πίστεως πολύ χαμηλό ή παρίσταναν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς (ενώ δεν ήσαν) ή τέλος αρνούνται να δώσουν όρκο, ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ, όπως αυτό έπραξε και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, κύριος Τσίπρας, που κατά δημόσια δήλωσή του, είναι ΑΘΡΗΣΚΟΣ!!!


Με τέτοιους λοιπόν Κυβερνήτες (όπου ο αιματοκρίτης πίστεως τους, ήταν ή πολύ ισχνός ή ανύπαρκτος) οι θανάσιμοι έχθροι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού: Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ, βρήκαν πρόσφορο έδαφος, για να θέσουν σε πλήρη εφαρμογή, ΤΟ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΟΣ ΤΟΥΣ, που απέβλεπε στην σταδιακή αποδόμηση του Ορθόδοξου Ελληνικού Έθνους, με απώτερο στόχο, την τελική εξαφάνιση του!!! 


Έτσι, Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ και Ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ, που αποτελούνΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο πολιτικό- οικονομικό κατεστημένο,εδώ και πολλές – πολλές, δεκαετίες, εκτελούν με θαυμασμό και αριστουργηματικό τρόπο, το σατανικό σχέδιό τους, που δεν είναι άλλο απ’ αυτό, της πλήρους διάλυσης του Ένδοξου και Ορθόδοξου Ελληνικού Έθνους!!!


Και πιο συγκεκριμένα:


·       Από τη δεκαετία του 1960 το δίδυμοΣιωνισμός – Μασονισμός έθεσε σε εφαρμογή (με τη βοήθεια πάντα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου)  το‘’μεγαλόπνοο’’ σχέδιο του, που περιλάμβανε: τον αποχριστιανισμό και τον αφελληνισμό της Ελληνικής Παιδείας, τοποθετώντας το μασόνο Ευάγγελο Πανούτσο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας!!!


·       Τη δεκαετία του 1980 (και με ακρίβεια: την 11ηΙανουαρίου 1982) στη Βουλή των Ελλήνων, δια του τότε Υπουργού Παιδείας Λευτέρη Βερυβάκη, με μια μεταμεσονύχτια τροπολογία, ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, αφού καταργήθηκε το ευφυέστατο πολυτονικό σύστημα που προάγει την κριτική σκέψη και αντικαταστάθηκε με το αφυές και μονότονο, μονοτονικό σύστημα, που ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!


·       Τη δεκαετία του 1990 και τη δεκαετία του 2000 και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, το χρονικό διάστημα από το 1996 έως το 2006, η Ελληνική Παιδεία ΑΛΩΘΗΚΕ κυριολεκτικά από τη Σιωνιστική – Μασονική Νέα Τάξη Πραγμάτων, όταν τη διακυβέρνηση της χώρας μας, την είχαν οι ενσυγχρονιστές του κύριου Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια, οι συντηρητικοί του κυρίου Κώστα Καραμανλή!


Τη μαύρη αυτή δεκαετία 1996 – 2006 στο χώρο της Παιδείας μας, έγιναν πράγματα, φοβερά και τρομερά!!!


Όλες τις θέσεις κλειδιά, μέσα στο Υπουργείο Παιδείας, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο κέντρο συγγραφής σχολικών εγχειριδίων και στα υπόλοιπα σημαντικά πόστα της Εκπαίδευσης ΤΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ, άθεοι, μασόνοι, Νεοταξίτες, επίορκοι εκπαιδευτικοί, που έχουν δώσει όρκον υποταγής και υποτέλειας, στα μεγάλα αφεντικά, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!


Στην πνευματοκτόνο δεκαετία 1996-2006 οι επίορκοι Νεοταξίτες εκπαιδευτικοί, δούλευαν ασταμάτητα μέρα  νύχτα, για να συγγράψουν τα πλέον επαίσχυντα, τα πλέον αντιχριστιανικά και ανθελληνικά σχολικά εγχειρίδια, τα οποία τα προόριζαν για τις πιο ευαίσθητες ηλικίες, όπως είναι αυτές των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου!!!


Αυτό το εγκληματικό συγγραφικό έργο τους, οι εφιάλτες εκπαιδευτικοί της Παιδείας μας, το ολοκλήρωσαν στα μέσα του2006.


Και το Σεπτέμβρη του 2006, το μαύρο αυτό Σεπτέμβρη τηςΠαιδείας μας, με τις ευλογίες.... της τότε Υπουργού Παιδείας Κας Μαριέττας Γιαννάκου (η οποία με Υπουργική εγκύκλιο, απαγόρευσε το μυστήριο της εξομολόγησης στα Σχολεία), ΤΑ ΑΘΕΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ανθολόγια και ΤΑ ΑΘΕΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ βιβλία της γλώσσας, ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ (τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο), αντικαθιστώντας τα παλαιά ΕΝΘΕΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, και τα παλαιάΕΝΘΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, όπου τις σελίδες τους, τις κοσμούσαν αξιόλογα λογοτεχνικά κείμενα και υπέροχα ποιήματα, όπως το ποίημα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ του Κωστή Παλαμά, από το οποίο, σας παρουσιάζω με μεγάλη συγκίνηση, την παρακάτω στροφή:


  Εδώ στον ίσκιο μου αποκάτω


Ήρθ’ ο Χριστός να αναπαυθεί


Κι ακούστηκε η γλυκιά λαλιά Του


Λίγο προτού να Σταυρωθεί


Το δάκρυ Του, δροσιά Αγιασμένη,


Έχει στη ρίζα μου χυθεί.


Ειμ’ η ελιά η τιμημένη!


Άγιοι Αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος


Από την εμπεριστατωμένη έρευνά μου, πάνω σ’ αυτά ΤΑ ΑΘΕΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ Ανθολόγια και βιβλία γλώσσας του Δημοτικού και του Γυμνασίου, σας δηλώνω με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, τα εξής: