Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ο χιονιάς τελειώνει και ο ... χιονιάς ξαναέρχεται. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία που έπληξε με πολικό ψύχος και χιόνια όλη τη χώρα περιορίζεται από την Τρίτη το βράδυ, αλλά από την Τετάρτη αναμένεται νέο κύμα στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα.
Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα και αύριο θα υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρική και ανατολική ΜακεδονίαΘράκηανατολική ΘεσσαλίαΣποράδεςκεντρική και ανατολική ΣτερεάΕύβοια,βόρειο και νότιο Αιγαίο και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στην Αττική, τονίζεται πως οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως το βράδυ και στα βόρεια θα είναι πυκνές.
Καταιγίδες θα υπάρχουν από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, κατά τόπους ισχυρός παγετός θα κάνει την εμφάνισή του στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος μάλιστα θα είναι ολικός.
Από την Τετάρτη αναμένονται νέες πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ισχυρές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και της Κρήτης. Τα παραπάνω φαινόμενα θα συνδυάζονται με θυελλώδεις νότιους άνεμους. Από το βράδυ της Πέμπτης, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.