Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΗΡΑΝ «ALPHA» ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ!

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καταγγέλλει ως ψεύτικο και προβοκατόρικο το ρεπορτάζ που «στήθηκε» από τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA, σχετικά με την πρόσληψη και την τοποθέτηση του προσωπικού στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά.
Το ρεπορτάζ παρουσιάζει το Δήμο ως αδιάφορο και αναξιόπιστο, ότι δεν έχει προβεί σε όσα υποχρεούται για τις παρεχόμενες στο Κέντρο υπηρεσίες. Μάλιστα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμα που θέλει ότι όλοι ίδιοι είναι!
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Δήμος έχει στην ευθύνη του το Κέντρο Φιλοξενίας, στην πραγματικότητα η Διοίκηση και ευθύνη του κέντρου ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Δήμος με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ αλλά και με τις δικές του δυνάμεις, συνεπικουρεί στη λειτουργία του.
Το ρεπορτάζ, λέει ότι ο Δήμος αμείβει πενιχρά και προσλαμβάνει με άλλα κριτήρια από αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προσλήψεις αυτές έγιναν μέσω ΟΑΕΔ χωρίς καμιά εμπλοκή του Δήμου στα κριτήρια και την επιλογή του προσωπικού. Την ίδια στιγμή, όλοι γνωρίζουν ότι ως Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει κάθε συμβασιούχο σε μισή δουλειά-μισή ζωή.
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει την αποκλειστική ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου. Η αλήθεια είναι, ότι σε σχέση με το κάλεσμα που απεύθυνε από την αρχή το Ναυτικό στους όμορους Δήμους της περιοχής οι Δήμοι ανταποκρίθηκαν με αναλογική συμμετοχή. Βεβαίως, την αποκλειστική ευθύνη για τη συνολική λειτουργία του και επομένως και για την καθαριότητα την έχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το ρεπορτάζ λέει ότι ελάχιστοι από τους 52 εργαζόμενους στην καθαριότητα δουλεύουν στο χώρο του Σκαραμαγκά. Στην πραγματικότητα, το προσωπικό που δόθηκε στους Δήμους κατευθύνθηκε ώστε να καλύψει άμεσες ανάγκες τόσο μέσα στο Κέντρο, περιμετρικά αυτού αλλά και μέσω των υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου όπως στην Κοινωνική και Τεχνική υπηρεσία για ανάγκες που συνεπάγονται από τη λειτουργία του Κέντρου. Αυτό, δηλαδή, που εφαρμόζει ο Δήμος μας όλο αυτό το διάστημα.
Το ρεπορτάζ λέει, ότι ο Δήμαρχος ήταν άφαντος!!!! Όμως, την προηγούμενη μέρα, η ίδια δημοσιογράφος ζήτησε και πήρε συνέντευξη από το Δήμαρχο. Συνέντευξη διάρκειας 20 λεπτών! Αφού, δεν έβγαλε «λαγό» από τη συζήτηση, μέσω της «κοπτοραπτικής» παρουσίασε ένα μονόλεπτο στιγμιότυπο χωρίς να παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης από επιλογή! Σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο Δήμαρχος κάλεσε την ώρα του Δελτίου να παρέμβει ζωντανά ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, αλλά οι «αμερόληπτοι» δημοσιογράφοι αρνήθηκαν πεισματικά!
Ο κόσμος μας ξέρει! Η λάσπη δεν πιάνει!
Οι κάτοικοι της πόλης μας, όπως και όλη η Ελλάδα, γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, πήραμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε ο λαός της περιοχής να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στην καλύτερη διαβίωσή του.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν, αλλεπάλληλες δραστηριότητες με σκοπό να ανοίξει το θέμα στους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να οργανωθεί η αλληλεγγύη μέσα και έξω από το κέντρο φιλοξενίας, να μάθουν οι κάτοικοι της περιοχής πια είναι η αιτία της προσφυγιάς, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος!
Πραγματοποιήθηκαν, πολλές συσκέψεις συλλόγων και άλλων φορέων, δόθηκε και συνεχίζει βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, με την ανταπόκριση των Χαϊδαριωτών να είναι ο καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας.
Συμβάλλουμε, σταθερά για τη βελτίωση της κατάστασης στην καθαριότητα με φορτηγό του Δήμου, σκούπα για καθαρισμό των δρόμων στο Κέντρο, με απεντομώσεις την περίοδο που ενδείκνυνται. Έχουμε αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα προβλήματα αποχετευτικά, θέρμανσης, διατροφής με καλύτερης ποιότητας φαγητού, να υπάρξει άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση του χώρου με το αστικό κέντρο και το μετρό και φυσικά διεκδικήσαμε την άμεση με κρατική ευθύνη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσει για μικρούς και μεγάλους μέσα στο χώρο, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες. Ενώ, πολλές ήταν οι φορές που μεταφέραμε με μέσα του Δήμου αρρώστους από το Σκαραμαγκά σε γιατρούς και νοσοκομεία!
Ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα!
Μέσα από αυτή τη λασπολογία στοχεύουν να πλήξουν την ηθική μας, την ακεραιότητά μας, να πείσουν ότι και οι κομμουνιστές όταν έχουν εξουσία είναι ίδιοι με όλους τους άλλους. Όμως, ο λαός μας ξέρει από τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε μαζί του, από την αλήθεια που εμείς του αποκαλύπτουμε για την αιτία των προβλημάτων του και δε θα εξαπατηθεί από κατασκευασμένη ενημέρωση άλλων εποχών.
Ας απαντήσουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι του ALPHA:
1. Ποιόν, τελικά, εξυπηρετεί το ρεπορτάζ αυτό, την ίδια στιγμή που τη δομή στο Σκαραμαγκά λυμαίνονται δεκάδες ΜΚΟ που προσβλέπουν εκτός από τα εκατομμύρια της Κυβέρνησης και της ΕΕ και σε δωρεάν προσωπικό;
2. Ένα χρόνο που λειτουργεί η Δομή Φιλοξενίας, πότε ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Δήμου, τις συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην καθημερινότητά τους;
3. Ποιόν εξυπηρετεί η προσπάθεια λασπολογίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία με την υπεύθυνη στάση της στο ζήτημα των προσφύγων έχει απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές;
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …