Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1917 - 2017: Εκατό χρόνια αργότερα, η μάχη συνεχίζεται (И вновь продолжается бой)

Γράφει ο  
Mε αυτό το Σοβιετικό τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Ν Dobronravov Α Pakhmutova, «Η μάχη συνεχίζεται», να υποδεχτούμε το 2017. Να είναι γεμάτο με αγώνες και νίκες ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό. Όπως το τεκμηρίωσε ο Βλαντιμίρ Λένιν πριν από 100 χρόνια (όταν δημοσίευσε την διάσημη ανάλυσή του για τον ιμπεριαλισμό). Το 2017 συμπληρώνονται ακριβώς εκατό χρόνια από την Σοβιετική Επανάσταση, ένα γεγονός που άλλαξε τον κόσμο, οδηγώντας στο πρώτο κράτος των εργαζομένων. 
Ολοκληρώνεται η φάση της ιστορίας και ξεκινά το αναγκαίο μέλλον, γεμάτο από αγώνες, ήττες, αλλά και με την αναπόφευκτη μοίρα της νίκης της εργατικής τάξης.
Το βίντεο έχει μεταφραστεί από αυτό το blog και οι υπότιτλοι είναι στα ελληνικά. 
Είναι ένα μήνυμα για το αύριο. 

Το αύριο που τα χέρια της νεολαίας θα το «αρπάξουν», σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας όπου σήμερα κυριαρχούν και καλλιεργούνται οι αυταπάτες και συνεχίζει να λεηλατείται από εκείνους που την κατέστρεψαν και κατέληξε σε Ρωσία από Σοβιετική Ένωση.
Εκατό χρόνια μετά η μάχη συνεχίζεται.
«Σκληρές μάχες εξακολουθούν να μας περιμένουν, αυτούς και εμάς (τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.) Στον κοινό αγώνα απαλλαγής απ το ζυγό του κεφαλαίου, ο σοσιαλισμός σίγουρα θα νικήσει!»
Ο Λένιν σχετικά με το προλεταριάτο, μια επαναστατική τάξη.
Δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου 1918,  Πράβντα  Νο 242
==


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…