Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία - το σοσιαλισμό (SPOT)
Επί ποδός βρίσκονται σήμερα οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, υποδεχόμενες τιςΘέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017, με σύνθημα: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό».
Σήμερα, οι χιλιάδες κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος ζουν στον παλμό της μεγάλης εξόρμησης, για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις σε χιλιάδες χώρους δουλειάς και εργατικά - λαϊκά σπίτια.
Για να είναι πολλοί εκείνοι οι εργαζόμενοι που η κάθε ΚΟΒ θα συζητήσει μαζί τους για το μεγάλο γεγονός: Το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. Να είναι πολλοί εκείνοι που με αφορμή αυτό το άνοιγμα θα εγκαινιάσουν τώρα την επαφή τους με το ΚΚΕ, με την πολιτική του πρόταση. Για να είναι ακόμα περισσότεροι όσοι θα μάθουν από πρώτο χέρι, από εμάς τους ίδιους, τι λέει το Κόμμα, πώς «κάνει ταμείο» της δουλειάς του από τα προηγούμενα χρόνια και τι στόχους βάζει για τα επόμενα. Να συνειδητοποιήσουν ότι το Συνέδριο του Κόμματος αφορά αντικειμενικά όλη την εργατική τάξη και όχι μόνο όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης.
Σήμερα και αύριο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο που συγκεντρώνονται εργαζόμενοι, μέσα κι έξω από χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία και υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, στα χωράφια, στις σχολές και τα σχολεία, όλος ο λαός να συναντήσει τους κομμουνιστές για να πάρει τον «Ριζοσπάστη».
Αυτή η εξόρμηση αποτελεί τον πρώτο, σημαντικό σταθμό της προσυνεδριακής διαδικασίας, είναι η αρχή που όσο καλύτερα οργανωθεί τόσο καλύτερες παρακαταθήκες αφήνει για τη συνέχεια, μέχρι το Συνέδριο. Δεν είναι απλά μια προσπάθεια να μάθει ο λαός ότι το ΚΚΕ κάνει Συνέδριο και συζητάει τα συγκεκριμένα θέματα. Είναι κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης, συσπείρωσης και πάλης με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, που αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα που αποφάσισε το 19ο Συνέδριο.
Άλλωστε, το 20ό Συνέδριο καλείται να ελέγξει τα βήματα που έγιναν στην προώθηση αυτής της πολιτικής, στη δουλειά με αυτήν τη γραμμή. Είναι, λοιπόν, η μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εργάτες για τα σπουδαία ζητήματα της ταξικής πάλης, του στόχου που έχει το Κόμμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της κοινωνικής συμμαχίας, την οικοδόμηση γερών Οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, για τη συγκέντρωση δυνάμεων, με προοπτική την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …