Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία - το σοσιαλισμό (SPOT)

Share:Επί ποδός βρίσκονται σήμερα οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, υποδεχόμενες τιςΘέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017, με σύνθημα: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό».
Σήμερα, οι χιλιάδες κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος ζουν στον παλμό της μεγάλης εξόρμησης, για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις σε χιλιάδες χώρους δουλειάς και εργατικά - λαϊκά σπίτια.
Για να είναι πολλοί εκείνοι οι εργαζόμενοι που η κάθε ΚΟΒ θα συζητήσει μαζί τους για το μεγάλο γεγονός: Το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. Να είναι πολλοί εκείνοι που με αφορμή αυτό το άνοιγμα θα εγκαινιάσουν τώρα την επαφή τους με το ΚΚΕ, με την πολιτική του πρόταση. Για να είναι ακόμα περισσότεροι όσοι θα μάθουν από πρώτο χέρι, από εμάς τους ίδιους, τι λέει το Κόμμα, πώς «κάνει ταμείο» της δουλειάς του από τα προηγούμενα χρόνια και τι στόχους βάζει για τα επόμενα. Να συνειδητοποιήσουν ότι το Συνέδριο του Κόμματος αφορά αντικειμενικά όλη την εργατική τάξη και όχι μόνο όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης.
Σήμερα και αύριο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο που συγκεντρώνονται εργαζόμενοι, μέσα κι έξω από χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία και υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, στα χωράφια, στις σχολές και τα σχολεία, όλος ο λαός να συναντήσει τους κομμουνιστές για να πάρει τον «Ριζοσπάστη».
Αυτή η εξόρμηση αποτελεί τον πρώτο, σημαντικό σταθμό της προσυνεδριακής διαδικασίας, είναι η αρχή που όσο καλύτερα οργανωθεί τόσο καλύτερες παρακαταθήκες αφήνει για τη συνέχεια, μέχρι το Συνέδριο. Δεν είναι απλά μια προσπάθεια να μάθει ο λαός ότι το ΚΚΕ κάνει Συνέδριο και συζητάει τα συγκεκριμένα θέματα. Είναι κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης, συσπείρωσης και πάλης με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, που αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα που αποφάσισε το 19ο Συνέδριο.
Άλλωστε, το 20ό Συνέδριο καλείται να ελέγξει τα βήματα που έγιναν στην προώθηση αυτής της πολιτικής, στη δουλειά με αυτήν τη γραμμή. Είναι, λοιπόν, η μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εργάτες για τα σπουδαία ζητήματα της ταξικής πάλης, του στόχου που έχει το Κόμμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της κοινωνικής συμμαχίας, την οικοδόμηση γερών Οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, για τη συγκέντρωση δυνάμεων, με προοπτική την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.