Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νομίζεις ότι τρως μπιφτέκι - Burgers με DNA ποντικιού και ανθρώπου


Παραγγέλνοντας ένα burger σε αλυσίδα fast food, ο καταναλωτής έχει εξοικειωθεί με την ιδέα ότι υπάρχει μία μικρή πιθανότητα κάτω από την ντομάτα να… δοκιμάσει κρέας αλόγου, αλλά την πιθανότητα το burger να έχει DNA ποντικιού και ανθρώπου είναι δύσκολο την καταπιείς.

 Έρευνα αμερικανικής εταιρείας που ελέγχει τα τρόφιμα και την δημοσιεύει ο Independent ανακάλυψε σε δείγμα 258 burgers, δύο περιπτώσεις κρέατος σε χορτοφαγικά burger, τρία με DNA ποντικιού και ένα με ανθρώπινο DNA.

 Το πιο πιθανό λέει η έρευνα, σχετικά με το ανθρώπινο DNA, είναι να προέρχεται από μαλλιά, δέρμα ή νύχι που κατά λάθος αναμείχθηκε με το προϊόν κατά την παρασκευή του. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές είναι ότι κάποια ποσότητα από DNA ανθρώπινο και ποντικιού είναι αποδεκτές από τους κανόνες ασφαλείας.
 Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν κενά στην ασφάλεια των τροφίμων και τα ποιοτικά κριτήρια αλλά συνολικά η βιομηχανία κρέατος έχει ευεργετηθεί από τους αυστηροποίηση των κανόνων και την επιθετικότητα των ελέγχων.
 Εκτός από το δυσάρεστο DNA, ανησυχία προκαλεί και το εύρημα ότι το ένα τέταρτο των burgers που είναι για χορτοφάγους δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία που αναγράφονται στις συσκευασίες.
 Ένα κοινό εύρημα ανάμεσα στα δείγματα, είναι ότι συχνά μπερδεύονται τα κρέατα που χρησιμοποιούνται, σε burger από μοσχάρι βρέθηκε κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
 Ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι το 4,3% των burger που ελέγχθηκαν περιλάμβαναν παθογόνο DNA που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και δηλητηρίαση.
 Επίσης σε 12 από τα burger βρέθηκε ότι περιλάμβαναν τουλάχιστον 100 θερμίδες περισσότερες από τις αναγραφόμενες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …