Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ειλικρινά δεν θέλω να σας απογοητεύσω !!! αλλά ....

Γράφει  ο  Αctive Citizen Cris

Μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας επί Τρικούπη (Δυστυχώς επτωχεύσαμεν !!! ) το 1893 και μετά από 5 χρόνια διαπραγματεύσεις με τους δανειστές (1898) επιβλήθηκε στην χώρα Διεθνής οικονομικός έλεγχος με μόνιμη επιτροπεία στην Αθήνα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι για τις ανάγκες της διεθνούς επιτροπής (τρόικας) ΔΟΕ κτίστηκε τότε μέγαρο που δεν είναι άλλο από το σημερινό Μέγαρο της προεδρίας της δημοκρατίας. Μετά απo μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση οι κυβερνήσεις αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Η χώρα αναγκάζεται να εκχωρήσει δημόσια έσοδα στους δανειστές, εκποιεί δημόσια περιουσία και δανείζεται με δυσβάστακτους όρους για την ανατροφοδότηση των παλαιών δανείων. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ το πώς γινόταν ο δανεισμός της χώρας …. Σε σύμβαση δανείου 100 φράγκων υπήρχε παρακράτηση από τους δανειστές 20-30 % ως εγγύηση καλής εκτέλεσης δανείου, εάν τώρα προσθέσει κανείς τις προμήθειες και τα έξοδα φακέλου, στα ταμεία του κράτους κατέληγαν τα 50 φράγκα ενώ ο τόκος, το επιτόκιο έτρεχε στην ονομαστική αξία του δανείου (στα 100 φράγκα)
Σημαντικό είναι ότι κάτω από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο και εποπτεία η χώρα χρεοκοπεί ξανά το 1932 (χρεοκοπία Βενιζέλου)
Έτσι για να πάρουμε και λίγο θάρρος !!!! παίδες θα σας πώ οτι ο διεθνής οικονομικός έλεγχος και η επιτροπεία της χώρας έληξε τυπικά και ουσιαστικά το 1978. Με λίγα λόγια η "κατοχή" κράτησε μόλις 80 χρόνια.
Εύχομαι να μην επαναληφθεί η ίδια ιστορία ούτε σαν φάρσα .......
Σημ. Σύντομα θα ακολουθήσει λεπτομερής ιστορική ανάλυση της οικονομίας της Ελλάδας από την απελευθέρωση μέχρι και σήμερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…