Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τριμερής Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας «έφαγε» το Ρώσο πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόβ;

 θρησκευτικός φανατισμός
-
όπλο στα χέρια του ιμπεριαλισμού
για την πραγματοποίηση
των βρόμικων - αιματηρών σχεδίων του
Γράφει ο Γιώργος Γκέκας

Σε 3 μήνες θα συμπληρωθούν έξι χρόνια από την έναρξη των εχθροπραξιών στη Συρία. Έξι χρόνια μιας σφαγής που είχε τη σχεδίαση και την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ένας ωμός ιμπεριαλισμός που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας, στη Συρία - με τη χρήση του ISIS και άλλων τρομοκρατών ως ιμπεριαλιστικό στρατό στο έδαφος, γιατί από αέρα και θάλασσα ήδη εδώ και καιρό επεμβαίνουν. Μάτωσαν και ματώνουν ένα ακόμα ανεξάρτητο κράτος μαζί με την Γαλλία, την Αγγλία και τα υπόλοιπα κράτη του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ εμπλέκεται με οικονομικές κυρώσεις στη Συρία και τη Ρωσία που και αυτή εμπλέκεται υποστηρίζοντας τη δική της γεωπολιτική ατζέντα.
Με την υποστήριξη αυτών των ομάδων όλα τα χρόνια των συγκρούσεων, με τον εξοπλισμό, τη χρηματοδότηση, την κατάρτιση και την παροχή ασφάλειας, προστασίας και καταφυγίου εντός των συνόρων της, είναι ασαφές το τι θέλει η Τουρκία, εκτός από την προσάρτηση συριακού εδάφους στα βόρεια, συνεχίζοντας τον πόλεμο με τους Κούρδους και θέλοντας να αντικατασταθεί η νόμιμη κυβέρνηση Άσαντ.
Είναι ασαφές και οι ενέργειές της στο έδαφος μέχρι στιγμής το δείχνουν. Η Τουρκία άγεται και φέρεται. Προσπαθεί να εξομαλύνει το εσωτερικό μέτωπο αφενός, καθώς έχει διαρραγεί η πολιτική ισορροπία (πραξικόπημα, συγκεντρωτική πολιτική Ερντογάν, Κουρδικό) και αφετέρου δεν εγκαταλείπει τις εξωτερικές επιδιώξεις της, ανέλαβε έναν επικίνδυνο ρόλο στα σύνορα με τη Συρία και το Κουρδιστάν, τελικά υιοθετεί μια νεο-οθωμανική ρητορική και πρακτική.  
Οι Αμερικάνοι, ξεσάλωσαν με την τριμερή της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας για τη Συρία που υπονόμευσε την ιμπεριαλιστική ατζέντα της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή. Ο Τζον Κέρι είχε αποκλειστεί από τη συνεδρίαση της Τρίτης στη Μόσχα, όπως και ο φιλοδυτικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura. 
Με τις συριακές δυνάμεις να σημειώνουν σημαντικές αντιτρομοκρατικές νίκες, με την εξαίρεση της Ουάσινγκτον και άλλων δυτικών χωρών από τις τρέχουσες συνομιλίες «κάθε άλλο παρά εγγυώνται τη συνέχιση της κυβέρνησης του Άσαντ στη Συρία υπό οποιαδήποτε προκύπτουσα συμφωνία», γράφουν οι Times. Ο πόλεμος του Ομπάμα για τη Συρία για να εκδιώξει τον Άσαντ μοιάζει καταδικασμένος όπως και η περιφερειακή ιμπεριαλιστική ατζέντα των ΗΠΑ. Οι Times αποκαλούν τη γυμνή επιθετικότητα «μια λαϊκή εξέγερση που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο.» Το μεγάλο ψέμα εξακολουθεί να υφίσταται. Στο ίδιο δημοσίευμα, οι Times κατήγγειλαν τη ρωσική, ιρανική και τουρκική συμμαχία, ενώ κατηγορούν τον Άσαντ, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την Αμερική και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της.

Ο καπιταλισμός περνάει βαθιά οικονομική κρίση και βρίσκεται στο στάδιο του ιμπεριαλισμού.
Ποια θα είναι η επόμενη χώρα μετά τη Συρία που θα την πληρώσει;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κ…