Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περίεργα στοιχεία γύρω από τα Χριστούγεννα

Μπορεί όλοι μας να γνωρίζουμε την ιστορία των Χριστουγέννων μπορεί ακόμη και να θεωρούμε τους εαυτούς μας εξπέρ στα γεγονότα και τα έθιμα που τα περιβάλλουν, σίγουρα όμως κάποια από τα παρακάτω στοιχεία μας έχουν διαφύγει.
Ας δούμε λοιπόν μερικά περίεργα στοιχεία γύρω από τα Χριστούγεννα:
1. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef  εάν ο Άγιος Βασίλης έπρεπε πράγματι να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδάκια που πιστεύουν σε αυτόν, τότε θα έπρεπε να κάνει 842 εκάτ. στάσεις. Η ταχύτητα του έλκηθρου θα έπρεπε δηλαδή να είναι περίπου 20,5 δις μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
2. Την περίοδο των Χριστουγέννων 28 σετ LEGO πωλούνται ανά δευτερόλεπτο.
3. Με βάση δεδομένα και ανάλυση του Facebook  δυο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής περίοδος χωρισμού.
4. Ένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζεται περίπου 10- 15 χρόνια να μεγαλώσει πριν πουληθεί .
5. Τα πρώτα τυποποιημένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιάχνονταν από φτερά  χήνας.
6. Τα τρία παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων, πράσινο, κόκκινο και χρυσό, δεν είναι τυχαία . Το πράσινο συμβολίζει τη γέννηση και τη ζωή, το κόκκινο το αίμα του Ιησού και το χρυσό το φως της Βασιλείας Του.
7. Οι κάλτσες που κρεμάμε στο τζάκι προήλθαν από τρεις πάμπτωχες αδελφές που δεν είχαν χρήματα για την προίκα τους και αναγκάστηκαν να γίνουν πόρνες. Προκειμένου να τις σώσει την Πρωτοχρονιά ο Αγ. Νικόλαος (ο αντίστοιχος Αη Βασίλης) γέμισε τις κάλτσες τους με χρυσά νομίσματα μπαίνοντας από την καμινάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …