Περίεργα στοιχεία γύρω από τα Χριστούγεννα

Share:
Μπορεί όλοι μας να γνωρίζουμε την ιστορία των Χριστουγέννων μπορεί ακόμη και να θεωρούμε τους εαυτούς μας εξπέρ στα γεγονότα και τα έθιμα που τα περιβάλλουν, σίγουρα όμως κάποια από τα παρακάτω στοιχεία μας έχουν διαφύγει.
Ας δούμε λοιπόν μερικά περίεργα στοιχεία γύρω από τα Χριστούγεννα:
1. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef  εάν ο Άγιος Βασίλης έπρεπε πράγματι να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδάκια που πιστεύουν σε αυτόν, τότε θα έπρεπε να κάνει 842 εκάτ. στάσεις. Η ταχύτητα του έλκηθρου θα έπρεπε δηλαδή να είναι περίπου 20,5 δις μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
2. Την περίοδο των Χριστουγέννων 28 σετ LEGO πωλούνται ανά δευτερόλεπτο.
3. Με βάση δεδομένα και ανάλυση του Facebook  δυο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής περίοδος χωρισμού.
4. Ένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζεται περίπου 10- 15 χρόνια να μεγαλώσει πριν πουληθεί .
5. Τα πρώτα τυποποιημένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιάχνονταν από φτερά  χήνας.
6. Τα τρία παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων, πράσινο, κόκκινο και χρυσό, δεν είναι τυχαία . Το πράσινο συμβολίζει τη γέννηση και τη ζωή, το κόκκινο το αίμα του Ιησού και το χρυσό το φως της Βασιλείας Του.
7. Οι κάλτσες που κρεμάμε στο τζάκι προήλθαν από τρεις πάμπτωχες αδελφές που δεν είχαν χρήματα για την προίκα τους και αναγκάστηκαν να γίνουν πόρνες. Προκειμένου να τις σώσει την Πρωτοχρονιά ο Αγ. Νικόλαος (ο αντίστοιχος Αη Βασίλης) γέμισε τις κάλτσες τους με χρυσά νομίσματα μπαίνοντας από την καμινάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια