«Χτενίζουν» την Μαύρη Θάλασσα για τα θύματα και μαύρα κουτιά της συντριβής του Τουπόλεφ

Share:
Τη Μαύρη Θάλασσα «χτενίζουν» και σήμερα, Δευτέρα- ημέρα πένθους για τη Ρωσία- χιλιάδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες, που μετέχουν στις έρευνες μετά από τη συντριβή του Τουπόλεφ.
Με τη συνδρομή κάθε διαθέσιμου μέσου, αναζητούν τις σορούς των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος, που συνετρίβη το πρωί της Κυριακής λίγα λεπτά μετά από την απογείωσή του με προορισμό τη Συρία. Παράλληλα όμως ψάχνουν και για τα μαύρα κουτιά, που θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.
Η περιοχή των ερευνών έχει διευρυνθεί- καλύπτει πλέον πάνω από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα- και σε αυτές μετέχουν συνολικά πάνω από 3.500 άτομα, 39 πλοία, πέντε ελικόπτερα όπως και μη επανδρωμένα σκάφη.
Από επίσημα χείλη, το σενάριο της τρομοκρατίας απορρίπτεται. Αυτό δήλωσαν τη Δευτέρα τόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όσο και ο Ρώσους υπουργούς Μεταφορών που προκρίνουν τα σενάρια του ανθρώπινου λάθους ή του τεχνικού προβλήματος.

«Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ανάλογη τοποθέτηση έκανε το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ. «Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες, τις οποίες αναλύουν εμπειρογνώμονες και η ομάδα ερευνών», είπε προσθέτοντας ότι οι θεωρίες περιλαμβάνουν από το ανθρώπινο λάθος, μέχρι πιθανό πρόβλημα με τα καύσιμα. «Προς το παρόν, τα βασικά σενάρια δεν περιλαμβάνουν την τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε.
Εως τώρα έχουν εντοπιστεί οι σοροί 11 εκ των 92 επιβαινόντων στο αεροσκάφος όπως και 86 ανθρώπινα μέλη. Ακόμη, έχουν βρεθεί περισσότερα από 150 κομμάτια του αεροπλάνου.
Οι μετέχοντες στην έρευνα ελπίζουν ότι θα εντοπίσουν ακόμη και σήμερα την άτρακτο του αεροσκάφους, στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Μποντάρεφ. «Οταν βρούμε το αεροσκάφος, θα ανεβάσουμε στην επιφάνεια τους καταγραφείς της πτήσης. Ξέρουμε ότι βρίσκονται στην ουρά και είμαι σίγουρος ότι αυτό το τμήμα θα είναι το λιγότερο κατεστραμμένο», πρόσθεσε ο διοικητής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια