Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπρησμός τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο του δήμου


Σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Βασίλη Κρητικού, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. 
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου γίνεται λόγος για κρίκο σε «αλυσίδα» απειλών που η δημοτική αρχή δέχεται από «γνωστούς-αγνώστους» και συνδέεται ευθέως το περιστατικό με την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Κορτζίδης με τον οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι επειδή έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ο γκεμπαιλισμός της διοίκησης, θα καταθέσει μήνυση για το συκοφαντικό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου αλλά και για σωρεία άλλων παρόμοιας έμπνευσης συκοφαντικών δημοσιεύσεων σε βάρος της Δημοτικής Συνεργασίας.
Όπως μας είπε ο Χρήστος Κορτζίδης «Σε τοποθέτησή μου σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχα πει ότι η παράταξή μας δεν μπορεί να έχει και δεν έχει καμία σχέση με καταστροφές της δημόσιας περιουσίας, με τραμπουκισμούς ή απειλές. Δεν είναι απλώς άδικο, είναι επικίνδυνο να προσπαθεί με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο η σημερινή διοίκηση να μας εμφανίσει ως τρομοκράτες, εμπρηστές ή βάνδαλους όταν η ιστορία της παράταξής μας είναι γεμάτη από πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς στο δήμο και στους ανθρώπους, εδώ και δεκαετίες. Η διοίκηση έχει  χάσει την ψυχραιμία της και μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Χρέος δικό μας αλλά και κάθε λογικού ανθρώπου, κάθε πολιτικής δύναμης ή συλλογικότητας είναι να μπει φρένο σε αυτόν τον κατήφορο».