Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Τώρα με το ΚΚΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας! - Ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πόλεμο!»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις διακινούν οι Κομματικές Οργανώσεις.
Με τίτλο: «Τώρα με το ΚΚΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας! - Ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πόλεμο!», το ΚΚΕ καλεί το λαό να συναντηθεί, να παλέψει μαζί στο κίνημα, να συζητήσει για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Υπάρχει πραγματική διέξοδος για το λαό, η πρόταση του ΚΚΕ, να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη.
Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του.
Σύμφωνα με τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας».
Όπως τονίζει, η «πρόταση αυτή είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε, προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, είναι αναγκαία, αλλά και ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για να αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία».
  • Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση σε μορφή PDF.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ