Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναμονή έως και 6 χρόνια για επιστροφή ΦΠΑ!

Αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 790 εκατ. ευρώ συνεχίζουν να «λιμνάζουν» για διάστημα μέχρι και 1.800 μέρες στις Δ.Ο.Υ όλης της χώρας περιμένοντας είτε το τυπικό έλεγχο νομιμότητα είτε να βρεθεί ρευστό για να επιστραφούν.
Το ποσό αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο για την πραγματική οικονομία λόγω της ένδειας των εμπορικών τραπεζών δεν αθροίζεται στα επίσημα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου όπως δημοσιεύονται από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με την επίσημη δικαιολογία ότι οι οφειλές αυτές δεν έχουν ελεγχθεί και άρα δεν αναγνωρίζονται επίσημα. Πάντως οι δανειστές έχουν εντοπίσει το τεράστιο αυτό ποσό και ζητούν την εξόφλησή τους= το συντομότερο δυνατό.
Η τακτική του λιμνάζοντα ΦΠΑ δεν είναι καινούργια . Ειδικά για τις μεγάλες εφορίες που δέχονται και τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων επιστροφής ΦΟΑ η αναμονή πάνω από 90 ημέρες είναι κοινή πρακτική Σε κάποιες περιπτώσεις όμως η κατάσταση είναι δραματική.
Για παράδειγμα:
-Στην ΦΑΕ Αθηνών εκκερμούν 665 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους 565,81 εκ ευρώ με μέσο όρο αναμονής 442 ημέρες
Στην ΦΑΕ Πειραιά ςκκρεμούν 12 αιτήσεις ΦΠΑ ύψους 49,5 εκ ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής 291 ημέρες
Στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης εκκρεμούν 83 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους 24 ,6 εκ ευρώ ενώ εδώ ο μέσος χρόνος αναμονής για την ικανοποίηση μιας αίτησης είναι 488 μέρες
Στην Δ.Ο.Υ Κηφισιάς εκκρεμούν 85 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους 13, 9 εκ ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής 565 ημέρες
Στην Δ.Δ.Ο.Υ Αθηνών εκκρεμούν 58 αιτήσεις ΦΠΑ ύψους 11,3 δις ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής 666 ημέρες
Στην Δ.Ο.Υ Πύργου εκκρεμούν 171 αιτήσεις ΦΠΑ ύψους 10,1 εκ ευρώ με μέσο όρο αναμονής 404 ημέρες
Στην Δ.Ο,Υ Αμπελοκήπων εκκρεμούν 90 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους 7,6 δις ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής 585 ημέρες .
Στην Δ.Ο.Υ Ελευσίνας εκκρεμούν 67 αιτήσεις ΦΠΑ ύψους 7,5 δις ευρώ με μέσο όρο αναμονής 575 ημέρες
Στην Δ.Ο.Υ Ηρακλείου εκκρεμούν 83 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους 3,67 εκ ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής 175 ημέρες .
Στην Δ.Ο.Υ Πλοίων του Πειραιά εκκρεμούν 256 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ ύψους 4,1 εκ ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής 640 ημέρες .
Στο κέντρο Ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων εκκρεμούν 36 αιτήσεις μ με συνολικό ποσό αιτούμενης επιστροφής 4 εκ ευρώ με μέσο χρόνο αναμονής1636 μέρες δηλαδή περίπου 6 χρόνια !
Σε μικρότερες εφορίες με μικρότερο αριθμό αιτήσεων και εκ των πραγμάτων μικότερα ποσά ΦΠΑ η αναμονή είναι σχεδόν αιώνια Σην Δ.Ο.Υ της Κω φτάνει τις 1858 ημέρες στην Α Θεσσαλονίκης τις 1706 ημέρες στην ΔΟΥ Ψυχικού 1121 ημέρες και στην Γ Δ.Ο.Υ Πειραιά τις 934 ημέρες ενώ η Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου καθυστερεί τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ κατά μέσο όρο 837 ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλ@στε μας τ’ @ρχίδι@…

Οι Αριστεροί έστησαν προκαταρκτική γιατί εμποδίσαμε τις ορδές των βαρβάρων να διαβούν! Οι Αριστεροί μας καλούν σε απολογία γιατί εμποδίσαμε τους φονιάδες των λαών να περάσουν για να δολοφονήσουν κι άλλους λαούς! Οι Αριστεροί μας καλούν να απολογηθούμε επειδή σταθήκαμε εμπόδιο στο πέρασμα αυτών που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Οι Αριστεροί εώρακάν μας και μας ζητούν να απολογηθούμε ως σαν να είμαστε ληστές. Μια λοιπόν που οι Αριστεροί μας εώρακαν και μιας που στο πρόσωπό μας ανεγνώρισαν ληστάς, θυμηθήκαμε κι εμείς εκείνην την μακρινή από το 1923 αναφορά του υπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη που εώρακε τους ληστάς! Έγραψε λοιπόν στην αναφορά του ο Ιωάννης Πετράκης: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας” και απαντησάντων “κλάστε μας τ’ αρχίδια”, απέδρασαν». Κλ@στε μας λοιπόν τ’ @ρχίδι@ απατεώνες ψευταράδες ξετσίπωτοι! Νάβις

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

H συγνώμη του Facebook δεν έπεισε κοινό και Wall Street

Πτώση σημειώνει η μετοχή και μεγαλώνει η εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε χθες «συγγνώμη» για το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί» αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε: οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και η μετοχή του κολοσσού σημείωσε σήμερα πτώση 1,5% στη προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση. Μετά τι αποκαλύψεις πριν 3 μέρες  των New York Times και Observer ότι η  εταιρεία ανάλυσης δεδομένων απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών και τα χρησιμοποίησε υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  η μετοχή του Facebook κατρακύλησε, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 46 δισεκ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας. «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook) εκστρατεία  στο Διαδίκτυο Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της εταιρείας …