Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο καπιταλισμός αυξάνει την ανισότητα την αδικία και την πείνα: Το 1% του πληθυσμού κατέχει το 51% του πλούτου το 2016Από
Ποσοστό 1% του πληθυσμού κατέχει το 51% του παγκόσμιου πλούτου. Στην πραγματικότητα, το 10% κατέχει το 89% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτή είναι η νέα εικόνα για το 2016 που υπολογίζεται από την ετήσια έκθεση του παγκόσμιου πλούτου της Credit Suisse. Το 2014, η έκθεση της Credit Suisse, έδειξε ότι το 1% έχει συσσωρεύσει στα χέρια του το 48% του παγκόσμιου πλούτου.


Έτσι, κατά το 2016, η παγκόσμια ανισότητα έχει αυξηθεί κατά 3%.
Στη βάση της πυραμίδας του παγκόσμιου πλούτου βρίσκεται το 73% του πληθυσμού και κατέχει λιγότερο από το 1% του συνολικού πλούτου. Ενώ το 99% συμμετέχει στην παραγωγή του 100% του πλούτου.


Η έρευνα δείχνει ότι 3.500 εκατομμύρια άνθρωποι - 73% όλων των ενηλίκων στον κόσμο έχουν περιουσιακά στοιχεία και εισόδημα λιγότερο από 10.000$ το 2016.

900 εκατομμύρια ενήλικες (το 19% του παγκόσμιου πληθυσμού) είναι στην περιοχή των 10.000 έως 100.000$. Οι φτωχοί είναι συγκεντρωμένοι στην Ινδία, την Αφρική και τις φτωχότερες χώρες της Ασίας, με το 73% από αυτούς στα χαμηλότερα πεμπτημόρια από την άποψη του πλούτου.
Υπάρχει επίσης και ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που είναι φτωχοί με τα διεθνή πρότυπα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 9% των Αμερικανών, οι περισσότεροι με αρνητικά ίδια κεφάλαια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν στερούνται μόνο τον πλούτο, αλλά είναι και χρεωμένοι.


Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των εκατομμυριούχων, που έπεσε το 2008, έδειξε μια ταχεία ανάκαμψη μετά την οικονομική κρίση και τώρα είναι μεγαλύτερος από το διπλάσιο του ποσού του 2000. Υπάρχουν τώρα 32.900.000 εκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο, δηλαδή, ενήλικες με άνω του 1ός εκατομμυρίου $ ιδιοκτησία, ή καθαρή περιουσία 1ός εκατομμυρίου $ μετά την αφαίρεση των χρεών τους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο 140.000 άτομα σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 50 εκατομμύρια $ πλούτο έκαστος.
Σήμερα υπάρχουν πάνω από 2.000 δισεκατομμυριούχοι, που στην πραγματικότητα είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου.


Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα, υποθέτοντας ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην παγκόσμια ανισότητα του πλούτου, (αναμένονται μάλιστα άλλοι 945 δισεκατομμυριούχοι για τα επόμενα πέντε χρόνια), ότι ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων σχεδόν στους 3.000. Περισσότεροι από 300 από τα νέα τζάκια δισεκατομμυριούχων βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική. Στην Κίνα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς, να προσθέσετε περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους από όλους αυτούς της Ευρώπης, ανεβάζοντας τους συνολικούς της Κίνας πάνω από 420.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες…

Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται να στήσουν κρεμάλες για τους προδότες με βάση τα εξώδικα που έστειλαν σε όσους Έλληνες βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»! Κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα δικάσουν για εσχάτη προδοσία όσους βουλευτές προβούν σε τέτοια ενέργεια! Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν εντονότατα στα προσωπικά εξώδικα που έστειλαν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού προσωπικά σε όλους τους βουλευτές. Κακώς αντέδρασαν έτσι γιατί για να δικάσουν αυτοί που έστειλαν τα εξώδικα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, οπότε η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως αυτοί που παριστάνουν τους Ελληναράδες θα βρουν διάφορες προφάσεις για να μην έρθουν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές το επόμενο διάστημα, οπότε τα δικαστήρια και οι κρεμάλες που θέλουν να στήσουν μπορούν να στηθούν μόνο με τηλεδιάσκεψη!…

Τι είπε η Ζαρούλια για τον Μαρξ και τον Ενγκελς;!

Πριν από λίγο η Ζαρούλια μιλώντας στη Βουλή είπε διάφορα αστεία αλλά επικίνδυνα πράγματα, αραδιάζοντας ένα σωρό απίστευτες ιστορίες οι οποίες έχουν ως μοναδική πηγή το ύφος και τη λογική του Γκαίμπελς! Δεν βρίσκουμε παράξενο οι Έλληνες ναζί να μιμούνται τον Γκαίμπελς, αλλά νομίζουμε ότι αυτοί τελικά δεν τον μιμούνται απλά μα προσπαθούν να τον ταΐσουν την σκόνη τους! Έτσι η Ζαρούλια ανάμεσα στα άλλα αστεία, είπε ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς ήταν μισέλληνες και λάτρεις των Οθωμανών!
Οπωσδήποτε η Γκαιμπελίστικη τακτική του πες – πες κάτι θα μείνει είναι δεύτερη φύση και των Ελλήνων ναζί, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή για να ξεστομίζουν τις ανιστόρητες, φασιστικές και ρατσιστικές κραυγές τους! Οι Έλληνες ναζί απευθύνονται στα πιο χαμηλά μορφωτικά στρώματα αφού οι υπόλοιποι είτε γνωρίζουν είτε θα ψάξουν και θα πληροφορηθούν, αρνούμενοι να καταπιούν αμάσητα τα φασιστικά ψεύδη της Χρυσής Αυγής, ότι το έργο των Μαρξ και Ένγκελς όχι απλά είναι γεμάτο από αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ελλ…

Σοκ: Η Ε.Ε. με έκθεσή της υπονοεί ξεκάθαρα, πως κάποιοι τρώνε λεφτά από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα

Σχεδόν κανένας δε σοκαρίστηκε από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξέταζε 12 συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να κατασκευαστούν μερικοί από τους μεγάλους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Η έκθεση αφορά τους αυτοκινητοδρόμους Ε65, Ολυμπία Οδό και Μορέα και σύμφωνα με το πόρισμά της, η πλέμπα επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωσή τους. Ακόμα χειρότερα, οι αυτοκινητόδρομοι που παρδόθηκαν φαίνεται να κάλυψαν τελικά λιγότερα χιλιόμετρα από το αρχικό σχέδιο. Συγκεκριμένα ο Ε65 παραδόθηκε σχεδόν κατά το ήμιση (55%) με το κόστος να έχει αυξηθεί κατά 47% από την αρχική εκτίμηση, δηλαδή 415 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κόστος, ενώ λάθος είχε υπολογιστεί και η συχνότητα διέλευσης των οχημάτων, μειωμένη κατά 63%. Η Ολυμπία Οδός παραδόθηκε μειωμένη κατά 45% με αύξηση του κόστους κατά 59% και συνολική πρόσθετη επιβάρυνση 678 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος Μορέα από την άλλη παραδόθηκε ολόκληρος, με το κό…