Το Σεξ Μας κάνει Πιο Εξυπνους;

Share:


Μήπως γι' αυτό λέμε για κάποιον που έχει να το κάνει μήνες, ότι έχει χαζέψει; Αραγε υπάρχει σύνδεση του σεξ με το αν παίρνει στροφές το μυαλό μας ή όλο αυτό είναι ένας μύθος; Ερευνα που έγινε για το θέμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στους ενήλικες αρουραίους, μετά το ζευγάρωμα, δημιουργούνται νέα εγκεφαλικά κύτταρα...
Ωστόσο, τα οφέλη για τον εγκέφαλο εξαφανίστηκαν, όταν οι αρουραίοι σταμάτησαν το ζευγάρωμα. Από την άλλη οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland πιστεύουν ότι γενικά η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά ώστε να αυξηθεί η ευφυΐα.
Ομως η ψυχολόγος Tracey Shors δήλωσε σε ένα συνέδριο για τις νευροεπιστήμες ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να επιβιώσουν αυτά τα νέα κύτταρα (που δημιουργούνται μετά το σεξ).

«Μπορεί να δημιουργηθούν νέα κύτταρα με την άσκηση και το σεξ. Με την άσκηση, θα τα κρατήσετε περισσότερο ζωντανά και αν κάνετε και τα δύο, θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και περισσότερα νέα κύτταρα και με περισσότερη διάρκεια ζωής.»

Πάντως, ενώ το σεξ μπορεί (;) να μας κάνει πιο έξυπνους, δεν συμβαίνει και το αντίστροφο...

Οι επιστήμονες αναφέρουν: «Το να είσαι πιο έξυπνος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις περισσότερο σεξ. Οι ευφυέστεροι έφηβοι, στην πραγματικότητα έχουν την τάση να χάνουν την παρθενιά τους πιο άργα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το κουτί δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία