Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης

Απεργία την Πέμπτη στο Δημόσιο και στα πλοία - Κινητοποιήσεις από φορείς του κινήματος

Απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου δίνει η απεργία των εργαζομένων στοΔημόσιο και των ναυτεργατών την Πέμπτη 24 Νοέμβρη. Παράλληλα αποτελεί βήμα προετοιμασίας τηςπανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.
Με συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας, διαμαρτυρίες και άλλες πρωτοβουλίες συμμετέχουν Λαϊκές Επιτροπές, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι.
Οι κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα ενάντια στους διάφορους αποπροσανατολιστικούς ελιγμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σωματεία και φορείς καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, ώστε να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση και στην περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να φέρει αιφνιδιαστικά το νέο πακέτο μέτρων.

Στην Ομόνοια η συγκέντρωση του Δημοσίου – Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, τόσο στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο (διαβάστε εδώ το κάλεσμα), όσο και στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμη σε:
 • Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας
 • Πάτρα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου
 • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο
 • Αλεξανδρούπολη: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο
 • Βόλος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου
 • Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
 • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών
 • Καλαμάτα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου
 • Καρδίτσα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Κέρκυρα: Στις 10 π.μ. στα Γενικά Λύκεια
 • Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Κοζάνη: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
 • Λάρισα: Στις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο
 • Λευκάδα: Στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο
 • Πρέβεζα: Στις 9.30 π.μ. στην εφορία
 • Ρόδος: Στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο 
 • Σάμος: Στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Σύρος: Στις 10.30 π.μ. μπροστά στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Λιμάνι)
 • Τρίκαλα: Στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Παράλληλα το ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιδραστικό σχέδιο νόμου για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» .
Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια καλούν και οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής. Στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών από το Δήμο της Αθήνας σημειώνεται: «Εμείς που βιώνουμε καθημερινά τη φτώχεια, τη φοροληστεία και τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και των συντάξεων, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τον εφιάλτη των λουκέτων στα μαγαζιά μας, που βλέπουμε τα χρέη να συσσωρεύονται και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς να βρίσκονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας, που αρρωσταίνουμε και αγωνιούμε να βρούμε γιατρό και φάρμακα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, εμείς πρέπει να φωνάξουμε... "φτάνει πια"! Το δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, για Υγεία και Παιδεία που να ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας, για μισθούς και συντάξεις που να μας εξασφαλίζουν, συνολικά για ζωή αξιοπρεπή με δικαιώματα, δεν το παζαρεύουμε. Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε!». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

24ωρη απεργία των ναυτεργατών

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00.01 έως 24.00. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατικών Σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»και Μαγείρων έχει οριστεί στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Στους δρόμους συνταξιούχοι - μαθητές - φοιτητές

Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχει καλέσει τα σωματεία της και όλους τους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ
Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης αύριο, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας καλεί αύριο Πέμπτη σε κινητοποίηση στην Εφορία, στις 9.30 π.μ., υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε σε ανοιχτή συνεδρίασή της, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από Αγροτικούς Συλλόγους και την Επιτροπή Μπλόκου Λούρου. Παράλληλα, έχει αποφασίσει τη συμμετοχή των αγροτών, με τα τρακτέρ τους, στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Εφορίας θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων.
Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ, στις 7 π.μ., καλούν η Γραμματεία Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ και οΣύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Στάση εργασίας τη Δευτέρα

Στο δρόμο θα βρεθούν την Δευτέρα 28 Νοέμβρη  και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στην Αττική. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και προχωρά σε συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί, επίσης, τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να προετοιμάσουν την απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη Βουλή τα νέα μέτρα. 
Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγων εξελίξεων που αφορούν τους εργαζόμενους του «Athens Ledra», αλλά και για να γίνει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας. 

Σχόλια