30/11/16

ΠΕΡΙ ΚΟΥΒΑΣ

Γράφει ο Χριστόφορος Παπαδάκης

Το τι μπουρδολογία έχω ακούσει αυτό το διάστημα για την «δικτατορία» της κούβας δεν λέγεται. Εκτός κι αν δημοκρατία για τους μπουρδολόγους είναι να ψηφίζει ο κόσμος κάθε 2 χρόνια, να βγάζει διαφορετικές κυβερνήσεις και την χώρα να την κυβερνάνε οι κλητήρες της τρόικας. Για όσους δεν γνωρίζουν η ηθελημένα παραπλανούν στην κούβα ο πρόεδρος είναι τιμητική θέση (εκπροσωπεί την εκάστοτε εθνοσυνέλευση της λαικής εξουσίας) και μπορεί να είναι έως και ισόβιος. Η εθνοσυνέλευση απαρτίζεται από 614 αντιπροσώπους οι οποίοι εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες και αφού συγκεντρώσουν πάνω από το 50% των ψήφων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 16 έτος της ηλικίας.
Τέλος υπάρχει και λειτουργεί η άμεση δημοκρατία, σοβαρά και πολλές φορές και άλλα νομοσχέδια για να γίνουν νόμοι του κράτους πρέπει να έχουν την έγκριση κοινωνικών ομάδων που αφορά το νομοσχέδιο.
-Ο μέσος κουβανός λέει εισπραττει ως μισθό από 25-30 δολλάρια το μήνα, λες και ο ονομαστικός μισθός και όχι η ποιότητα ζωής μετράει για τον πολίτη. Κανένας δεν λέει ότι υπάρχει δωρεάν κατοικία για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, σχεδόν μηδενικό κόστος διατροφής κλπ κλπ.
Εκεί όμως έχουν δικτατορία για τους μπουρδολόγους.
Εδώ στη χώρα μας (των 4.000.000 πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, των δεκάδων χιλιάδων αστέγων, των 350.000 παιδιών που υποσιτίζονται, στη χώρα των ατελείωτων ουρών για μια σοκοφρέτα, για μια σακούλα ζαρζαβατικά) έχουμε δημοκρατία !!!!!!!!!!!!!!!
-Πλαστογράφοι και συκοφάντες χρησιμοποιούν φωτογραφίες από νοσοκομεία τριτοκοσμικών χωρών (εκεί που διαφεντεύει τις τύχες των ανθρώπων η πολιτισμένη δύση) για να σπιλώσουν το σύστημα υγείας της κούβας. Μια είναι η αλήθεια όμως …. Η ιατρική και το σύστημα υγείας γενικότερα στην κούβα είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Κουβανοί επιστήμονες-ιατροί προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρο τον πλανήτη και κυρίως εκεί που υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
Ένα μονο μπορώ να πω …. Θαυμάζω τον κουβανικό λαό που αντιστέκεται σε ένα βρώμικο παγκόσμιο σύστημα. Και μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά από μια χώρα που είναι σε εμπάργκο από την «πολιτισμένη» δύση για πάνω από 55 χρόνια.
Δικτατορία λοιπόν έχει η κούβα για κάθε Τζήμεροου….. που θέλει να είναι …μέρος του 1% του πληθυσμού του πλανήτη που κατέχει το 60% περίπου του παγκόσμιου πλούτου σε βάρος του 99%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία