Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης

Καταγγελία για την προκλητική απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση

ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για την προκλητική απαγόρευση από την κυβέρνηση των διαδηλώσεων αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να δώσουν μαζική απάντηση στην απαγόρευση της διαδήλωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ, κύριο εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται αύριο στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.
Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά στην επίσκεψη του γερακιού του πολέμου. Στην Ελλάδα έρχεται για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για τον ελληνικό λαό καθώς και για τους άλλους λαούς της περιοχής.
Καμία σχέση δεν έχει η επίσκεψη με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μονοπωλιακών ομίλων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Όλοι είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Υπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και αυτές ικανοποιούνται με τη μείωση στα κατώτατα επίπεδα της τιμής της εργατικής δύναμης, με την περιστολή των όποιων δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την ένταση της καταστολής. Η προβολή από την κυβέρνηση της βοήθειας δήθεν που μπορεί να υπάρξει, για το θέμα του χρέους, αποτελεί κοροϊδία και προκλητική δικαιολογία για τη στήριξη των πολεμικών σχεδιασμών στην περιοχή.
Είναι μονόδρομος ο αγώνας των εργαζομένων, για τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να μη χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αύριο 15 Νοέμβρη στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.».

Από την παράσταση διαμαρτυρίαςΠαράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενάντια στην απαγόρευση διαδηλώσεων (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το βράδυ αντιπροσωπείες των Συνδικάτων που καλούν την Τρίτη στο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοιαενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.
Με συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών με επικεφαλής τους βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη και Σταύρο Τάσσο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ που συνδιοργανώνει την κινητοποίηση της Τρίτης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Νίκο Τόσκα. Του εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτή την κυβερνητική απόφαση υπενθυμίζοντας πως πριν από κάποια χρόνια διαμαρτύρονταν και αυτοί με τη σειρά τους σε αντίστοιχες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αμετακίνητος ο υπουργός επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας σημειώνοντας πως η απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί πίσω.
Σε δήλωσή του ο Στ. Τάσσος σημείωσε:
«Η επίσκεψη Ομπάμα αποτελεί ευθεία πρόκληση και έρχεται σε σύγκρουση με το δικαίωμα που έχουν οι λαοί να ζουν ειρηνικά και να ζουν με ένα τέτοιο τρόπο που να μπορούν να απολαμβάνουν ότι μπορεί να τους προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έρχεται εδώ ως εκπρόσωπος της πιο ισχυρής ιμπεριαλιστικής δύναμης, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και να μπορούν να ελέγχουν τους φυσικούς πόρους, εφαρμόζοντας συγχρόνως μια τέτοια πολιτική που αποσκοπεί μόνο στη μεγιστοποίηση του κέρδους.
Αυτό σημαίνει τσάκισμα μισθών, συντάξεων, εργατικών δικαιωμάτων.
Αυτή η επίσκεψή που είναι ευθεία απειλή για την ειρήνη και για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ως ΕΕΔΥΕ. Και ως ΕΕΔΥΕ πήραμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε αυτή τη σύσκεψη που έγινε και να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη αυτή».

Σχόλια