29/9/16

Κτηνάνθρωποι σκότωσαν κρι-κρι στην Κρήτη και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες!

ktinanthropoi2Κτηνάνθρωποι «κυνηγοί» στην Κρήτη αφού σκότωσαν αγριοκάτσικα, τα πανέμορφα κρι-κρι που, εκτός από σύμβολο του νησιού είναι προστατευόμενο είδος και το κυνήγι τους απαγορεύεται αυστηρά, περήφανοι για την «παλικαριά» τους, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες που ανάρτησαν κιόλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μάθουν περισσότεροι το «κατόρθωμά» τους.
ktinanthropoi2
Ο περήφανος κρητικός αίγαγρος (Capra aegagrus Creticus), γνωστός κι ως κρι-κρι, αγρίμι ή κρητική αίγα, ή κρητικό αγριοκάτσικο είναι ένα ενδημικό υποείδος αγριοκάτσικου και η μοναδική μορφή αιγάγρου στην Ευρώπη. Το κρι-κρι είναι ένα μεγάλο οπληφόρο θηλαστικό γηγενές της ανατολικής Μεσογείου το οποίο σήμερα βρίσκεται μόνο στην Κρήτη.
Το 1960, το κρι-κρι ήταν απειλούμενο είδος με καταγεγραμμένα λιγότερα από 200. Σήμερα  ζουν 700 περίπου άτομα στο νησί,  ακόμα απειλούμενα: τα βοσκοτόπια σπανίζουν και ασθένειες τα προσβάλλουν. Η ανάμειξη με την κοινή αίγα είναι όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Το κυνήγι τους απαγορεύεται αυστηρά.
Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν βρει διάφορες τοιχογραφίες του κρι-κρι. Κάποιοι ακαδημαϊκοί πιστεύουν πως το ζώο αυτό λατρεύτηκε στο νησί κατά την αρχαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία